Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dva lančana sudara izazvala velike gužve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak dva lančana sudara na autocesti Zagreb-Karlovac izazvala su velike gužve na toj prometnici.

Kao što se može zaključiti po snimkama, zastoji su trajali prilično dugo, što i ne treba čuditi s obzirom na to se radi o prvoj pravoj ovosenzonskoj smjeni turista.

Pročitajte i ovo 750.000 prometnih prekršaja prošle godine Pokrovitelj Osiguraj.me 750.000 prometnih prekršaja prošle godine: Znate li kolike su kazne za najčešće? Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni

Zbog nesreća i velikog broja vozila od ulaza na autocestu u Lučkom se vozilo u neprekinutoj koloni brzinom 15 do 20 kilometara na sat.

Prometna policija savjetovala je korištenje stare karlovačke ceste na kojoj je u tijeku posebna regulacija prometa koja će omogućiti veći protok vozila. Prometna policija na raskrižjima propušta vozila prema Karlovcu.

Od Karlovca prema Splitu i Rijeci promet je gust ali teče bez duljih zastoja.

Na Jadranskoj magistrali (D 8) kod graničnog prijelaza Klek prema Neumu, zbog prometne nesreće promet je također tekao naizmjence, izvijestio je HAK u 11,25 sati. 

Na autocesti A 1 Zagreb-Split, kroz tunele Mala Kapela i Sveti Rok vozi se dvosmjerno. Kod sjevernog ulaza u tunel Sveti Rok kolona je dosezala 3,5 kilometra, a u smjeru unutrašnjosti 8 kilometara. Kod Male Kapele, u smjeru mora, kolona je bila duga oko 3,5 kilometra.

Na izlazu s Istarskog ipsilona prema Sloveniji kretala se kolona vozila duga oko 14 kilometara.

Zbog velike gustoće prometa na riječkoj obilaznici vozilo se vrlo sporo uz česte zastoje u neprekinutoj koloni.

Na Ličkoj magistrali (D 1) preko Plitvica promet je umjereno pojačan prema jugu ali ide bez zastoja, gužve nema ni na cesti od Duge Rese do Senja (D 23) te na staroj cesti prema Rijeci kroz Gorski kotar.

Ulaz osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Rupa, Bregana, Macelj i Metković. Kolona vozila koja se kreće prema Macelju u dubini Slovenije duga je od Šentilja do Macelja.

Na prijelazima Kaštel i Plovanija gust je izlazak osobnih vozila, kolone su duge oko 4 kilometra.

Na ukrcaj u trajektnim pristaništima u Valbiski, Brestovi, Jablancu i Prizni čeka se minimalno pola sata.

Trajekti plove izvan plovidbenog reda. Velik broj vozila čeka i u
lukama Split i Zadar.

Promet na dva granična prijelaza u Primorsko-goranskoj županiji Rupi i Pasjaku pojačan je tijekom cijelog jutra, a u Hrvatsku se ulazi i izlazi u dvije do tri kolone, izvijestili su iz postaje granične policije u Rupi.

Po njihovim podacima, od ponoći do 10 sati jutros zabilježeno je oko 22.000 osoba koje su ušle u Hrvatsku, a u istom razdoblju napustilo ju je oko 11.000 ljudi.

Promet je pojačan i na prometnicama županije, a na riječkoj
obilaznici stvaraju se kilometarske kolone i promet teče izrazito usporeno.

Pojačan je i promet u trajektnim lukama na linijama za kvarnerske otoke, kao i za odlazak s njih, a trajekti plove i izvan plovidbenog reda kako bi prevezli što više vozila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene