Kanader (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Kanader (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Požar gori na području Pupnat-Žrnovo-Uvala Orlanduša na otoku Korčuli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.


Od jutra na otoku Korčuli gori šumski požar u čijem su gašenju snagama na tlu pomagala i dva kanadera.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) "Čuo sam tup udarac i ženu koja viče": Žena bacila kćer s 4. kata, zapalila stan i sama skočila. Obje su na mjestu poginule Vatrogasci, požar (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Buknuo požar na Korčuli, vatrogascima pomaže i kanader

Kako je u kratkom razgovoru za DNEVNIK.hr rekao županijski vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, situacija na požarištu nešto je bolja, no požar još nije ugašen.

"Teren je vrlo nepristupačan, gori gusta borova šuma. Pomogla su nam i dva kanadera, no više ne lete. Na terenu su svi vatrogasci otoka Korčule. Sad se pokušavamo probiti do drugog kraka, teško je, ali, srećom, nema vjetra", rekao nam je Simović.

Požar gori od oko 8 sati ujutro.

Na Korčulu upućena dva kanadera

Dva Canadaira CL-415 upućena su u utorak u akciju gašenja požara na području Pupnat-Žrnovo-Uvala Orlanduša na otoku Korčuli, priopćio je MORH.

Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku upućena su na gašenje požara na području Pupnat-Žrnovo-Uvala Orlanduša na otoku Korčuli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Letačke protupožarne posade tijekom cijele godine nalaze se u dežurstvu i spremne su za angažman na požarištima, ističe MORH.