Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar gori na području Pupnat-Žrnovo-Uvala Orlanduša na otoku Korčuli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.


Od jutra na otoku Korčuli gori šumski požar u čijem su gašenju snagama na tlu pomagala i dva kanadera.

Vezani članci Kanader ispušta vodu (Foto: Dnevnik.hr) Zračne snage u akciji: Lokaliziran požar kod Podgore Kanader kod Skradina (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Ponovno se aktivirao požar kod Skradina, gasi ga šest protupožarnih zrakoplova

Kako je u kratkom razgovoru za DNEVNIK.hr rekao županijski vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, situacija na požarištu nešto je bolja, no požar još nije ugašen.

"Teren je vrlo nepristupačan, gori gusta borova šuma. Pomogla su nam i dva kanadera, no više ne lete. Na terenu su svi vatrogasci otoka Korčule. Sad se pokušavamo probiti do drugog kraka, teško je, ali, srećom, nema vjetra", rekao nam je Simović.

Požar gori od oko 8 sati ujutro.

Na Korčulu upućena dva kanadera

Dva Canadaira CL-415 upućena su u utorak u akciju gašenja požara na području Pupnat-Žrnovo-Uvala Orlanduša na otoku Korčuli, priopćio je MORH.

Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku upućena su na gašenje požara na području Pupnat-Žrnovo-Uvala Orlanduša na otoku Korčuli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Letačke protupožarne posade tijekom cijele godine nalaze se u dežurstvu i spremne su za angažman na požarištima, ističe MORH.