Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gori borova šuma

Svi vatrogasci s otoka od jutra se bore s požarom na Korčuli, gasila ga i dva kanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar gori na području Pupnat-Žrnovo-Uvala Orlanduša na otoku Korčuli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Od jutra na otoku Korčuli gori šumski požar u čijem su gašenju snagama na tlu pomagala i dva kanadera.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Slika nije dostupna Kaočine - Miljevci Požar kod Drniša: "Vatru gase i dva kanadera"

Kako je u kratkom razgovoru za DNEVNIK.hr rekao županijski vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović, situacija na požarištu nešto je bolja, no požar još nije ugašen.

"Teren je vrlo nepristupačan, gori gusta borova šuma. Pomogla su nam i dva kanadera, no više ne lete. Na terenu su svi vatrogasci otoka Korčule. Sad se pokušavamo probiti do drugog kraka, teško je, ali, srećom, nema vjetra", rekao nam je Simović.

Požar gori od oko 8 sati ujutro.

Na Korčulu upućena dva kanadera

Dva Canadaira CL-415 upućena su u utorak u akciju gašenja požara na području Pupnat-Žrnovo-Uvala Orlanduša na otoku Korčuli, priopćio je MORH.

Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku upućena su na gašenje požara na području Pupnat-Žrnovo-Uvala Orlanduša na otoku Korčuli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Letačke protupožarne posade tijekom cijele godine nalaze se u dežurstvu i spremne su za angažman na požarištima, ističe MORH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene