Kanader gasi požar (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Kanader gasi požar (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dva kanadera upućena su na gašenje požara kod Makarske, izvijestio je MORH.


Zračne protupožarne snage s dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) upućene su u srijedu, 1. kolovoza 2018. oko 12:30 u akciju gašenja požara u mjestu Gradac kod Makarske u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestio je MORH.

Vezani članci Ilustracija VIDEO Požar kraj Šibenika: Kanader i vatrogasci bore se s buktinjom, gore nisko raslinje, makija, masline... Kanader, ilustracija Požar kod Drniša: "Vatru gase i dva kanadera"

U isto vrijeme u protupožarnom izviđanju na južnoj ruti izviđanja nalazio se i jedan Airtractor AT-802, koji je također preusmjeren na ovo požarište.

Na gašenje požara u mjestu Plano, na trogirskom području, u srijedu je oko 18.30 sati upućen Canadair CL-415 i helikopter Mi-8 MTV iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Od 1. lipnja do 31. srpnja 2018. zračne protupožarne snage Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju šesnaest požara, pet u Zadarskoj županiji, osam u Šibensko-kninskoj županiji i jednog u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Izvršeno je i osam protupožarnih izviđanja protupožarnim zrakoplovima u županijama priobalja, šest na rutama JUG-2 te dva na ruti OLUJA 2018.

Na navedenim zadaćama ostvareno je 453 leta, 55 sati i 25 minuta naleta, izbačeno je ukupno 2175 tona vode te utrošeno 31.829 litara goriva, dodaje se u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju