Prva dva američka helikoptera Black Hawk u četvrtak su stigli u Hrvatsku.

Galerija Stigli Black Hawk helikopteri Helikopter Black Hawk stigao u Zagreb Helikopter Black Hawk stigao u Zagreb +1 Helikopter Black Hawk stigao u Zagreb

U četvrtak ujutro su u Hrvatsku stigla dva američka helikoptera Black Hawk. Helikoptere vrijednosti oko 50 milijuna dolara Hrvatskoj će SAD donirati.

Helikopteri su došli djelomično sastavljeni u utrobi američkog strateškog transportera C-17 čiji jedan sat leta stoji 25.000 dolara.

Helikoptere će se sastaviti u narednim tjednima, a dosad je sedam pilota obučeno za upravljanje Black Hawk helikopterima.

Privremeno će ih se smjestiti na Plesu jer, iako je odluka o nabavi donesena još u mandatu bivšeg ministra Damira Krstičevića, radovi na izgradnji hangara u Lučkom u kojem bi trebali biti smješteni još uvijek nisu počeli. Izvođači su tek odabrani.

Premijer Andrej Plenković Postignut dogovor oko Bradleyja koje je zazivao Milanović: Plenković objavio koliko ćemo ih platiti

Osim dva donirana, Hrvatska će kupiti još dva Black Hawk helikoptera. Ukupna ugovorena vrijednost helikoptera, bez PDV-a, iznosi 138 milijuna dolara, od čega je 53 milijuna dolara financijska pomoć SAD-a, a 85 milijuna dolara je Ministarstvo obrane već isplatio Vladi SAD-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju