Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađen kod Oliba

Hoće li dupin Bojan preživjeti ozljedu od harpuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživači plavog svijeta pronašli su danas oko 11,30 sati kod Oliba u Virskom moru dobrog dupina Bojana u kojeg je ispucan harpun iz podvodne puške.

Bojan je pogođen kada je napadačima ukazao povjerenje te iskazao radoznalost i druželjubljivost, a na to upućuju položaj i kut ulaska harpuna.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan"

Dupin je plivao i zaranjao putujući u smjeru sjevera što je pokazatelj da je životinja ozlijeđena relativno nedavno.

>>FOTO: Olujno jugo izbacilo dupina na obalu

'Zbog vremenskih uvjeta nismo mu se uspjeli približiti i bolje promotriti ozljedu, no jasno je da kretanje dupina uzrokuje daljnje ozljede tkiva zbog stalnog pomicanja harpuna. Opstanak životinje je neizvjestan te vjerojatno ovisi o tome hoće li harpun biti odstranjen', govore iz Plavog svijeta.

Dobri dupin Bojan se najčešće kreće oko Lošinja gdje je opažen i prvi put 16.6.2004.

'S obzirom da je dobri dupin Bojan ozlijeđen, molimo sve koji ga u idućim danima opaze na moru da nam to i dojave (pošalju fotografije opažanja ako postoje) na naš telefon 051 604666, faxom 051 604668 ili emailom info@plavi-svijet.org kako bi mogli pratiti lokaciju i stanje životinje te kako bi u slučaju potrebe mogli pravovremeno reagirati', poručuju iz Plavog svijeta.

U RH dupini su zaštićeni zakonom, a za njihovo ubijanje kažnjava se sa 35,000 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene