Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napao svoje sunarodnjake

Presuda ubojici sa Zrća: Britanac (27) osuđen na 25 godina zbog ubojstva i pokušaja ubojstva ispred noćnog kluba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanac Douglas Cane je osuđen na 25 godina zatvora zbog ubojstva, pokušaja ubojstva i pokušaja teške tjelesne ozljede na Zrću, gdje je prije dvije godine nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona i ranio još dvojicu Engleza.

Britanac Douglas Cane (27) proglašen je krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 25 godina zbog ubojstva i dvostrukog pokušaja ubojstva krajem lipnja 2018. godine na Zrću, objavio je zadarski Županijski sud.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell) Douglas Cane Zadarski sud osumnjičenom ubojici sa Zrća odredio jednomjesečni istražni zatvor

Cane je tada nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona i ranio još dvojicu Engleza. U izrečenu kaznu uračunato je vrijeme trajanja istražnog zatvora od 28. lipnja 2018. godine.

Ubojstvo ispred noćnog kluba

U odluci suda stoji da iz snimke videonadzora mjesta događaja, odnosno ispred noćnog kluba Kalipso, ''nedvojbeno proizlazi da je okrivljenik šest sekundi nakon što je iz noćnog kluba izašao oštećenik Wilson, naglo skočio prema njemu, i zadao mu udarac u prsa oštrim predmetom nalik na nož''.

Ubojica je nakon toga nasrnuo na Engleza, koji je priskočio u pomoć ubijenom Ugu Wilsonu, i teško ga ranio, što je sud okvalificirao kao pokušaj ubojstva. Cane je nožem zamahnuo i prema još jednom muškarcu i dva puta ga ubo nožem u nogu, zbog čega je optužen za pokušaj teških tjelesnih ozljeda.

Pokušao pobjeći iz Hrvatske

Kao olakotnu okolnost sudsko vijeće uzelo je u obzir činjenicu da je Douglas Cane otac malodobnog djeteta.

Otegotna je okolnost to da je u Velikoj Britaniji više puta osuđivan za djela protiv države, javnog reda, provođenja pravde ili nositelja javnih ovlasti, zatim uvrede, klevete, iznošenje neistina, omalovažavanje, zlouporabu droga i preprodaju ukradene robe te za djela s elementima nasilja.

Vijeće je kao otegotnu okolnost ocijenilo i pokušaj bijega s mjesta ubojstva te pokušaj da pobjegne iz Hrvatske nakon događaja.

''Naime, on je odmah nakon inkriminiranog događaja napustio lice mjesta, nije dočekao ni policiju ni hitnu pomoć, mopedom se udaljio s plaže Zrće prema gradu Pagu, nakon čega je djelomično promijenio osobni izgled brijanjem glave i pokušao pobjeći avionom u Veliku Britaniju. Uhićen je u zračnoj luci Resnik u Splitu'', stoji u odluci suda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene