U MORH-u su potvrdili da su dužni, osim isplate odštete zbog nezakonitog umirovljenja, Dunji Zloić Gotovini prema presudi upravnog suda iz 2006. godine, kao djelatnoj vojnoj osobi ponuditi adekvatno radno mjesto sukladno stručnoj spremi i činu.


'Dunji Gotovini ponuđeno je da se vrati na posao, a o njoj ovisi hoće li to prihvatiti', potvrđeno je to danas u MORH-u, u kojem nisu željeli komentirati zašto ministarstvo nije postupilo po presudi upravnog suda iz 2006. godine.

Po toj presudi, supruga umirovljenoga generala Ante Gotovine, dobila je spor protiv Ministarstva obrane zbog nezakonitog umirovljenja i otpusta iz službe 2004. godine i osim što bi trebala biti vraćena na posao, trebala bi dobiti oko 700 tisuća kuna odštete, potvrdio je njezin odvjetnik Ivo Farčić.

Vezani članci Severina (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) O slučaju Severina - Popović oglasili se iz udruge B.a.B.e. i inicijative Spasi me: ''Ovo je nasilje nad djetetom'' Nataša Bekvalac (Foto: Instagram) Bivši suprug srpske pjevačice proglašen krivim nakon što ju je brutalno pretukao u njezinu domu!

>> Dunja i Ante modno usklađeni na proslavi kineske Nove godine

Odbio je govoriti o detaljima presude kao i hoće li se Dunja Gotovina vratiti na posao, rekavši da 'nema mandat svoje stranke govoriti o osobnim stvarima'. Ni u MORH-u nisu željeli podrobnije komentirati taj predmet.

Ante Gotovina: To se tiče moje supruge i MORH-a, ne znam što je odlučila

Bez komentara je bio i general Ante Gotovina, koji je samo kratko rekao da se cijeli slučaj tiče njegove supruge i MORH-a te da on ne zna je li ona odlučila vraća li se na posao. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook