Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobična situacija u Opatiji!

Dujmić protiv Dujmića: Građanin protiv gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građanin Ivo Dujmić u sporu je s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem oko stepenica napravljenih posred posjeda.

Riječ je naime o istoj osobi, a stepenice su izgrađene u vrijeme mandata aktualnog gradonačelnika, on tvrdi, bez njegova znanja. U rješavanju problema sa samim sobom Dujmić je angažirao odvjetnika. Neobična situacija u Opatiji. Jedna osoba, dvije strane priče. O sporu oko stepenica posred imanja govori isti čovjek, Ivo Dujmić kao građanin i kao gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Zoran Laslavić Kiša i olujni vjetar Vatrogasci na riječkom području bore se s poljedicama bujičnih poplava: "Sad smo iz pripravnosti podigli još i treću smjenu" Provjereno: Ilegalna kuća - 8 Donosi Provjereno Zaposlenica Ministarstva turizma gradila nelegalno, odbila srušiti pa povukla nevjerojatan potez: "Ovdje je sve izvan pameti"

'Dozvolio sam da se ovom naselju izgradi kolni pristup na mojem zemljištu, s time da je javno napisano da onog dana kad se ovaj kolni pristup napravi on preuzima ulogu bivših stepenica koje su ovdje bile', kaže građanin Ivo Dujmić. 'Vidljivo je da administracija 10 godina ne može uskladiti katastarske planove, ja sam želio da sve bude transparentno', ograđuje se istoimeni gradonačelnik Opatije.

Nema sudske tužbe

Spor je nastao prije deset godina. '2001.godine ja sam angažirao odvjetnički ured da se nesklad, stanje u katastru riješi, 2001., 2005., pisano je gradu Opatiji', kaže građanin Dujmić. I dok je građanin pisao, grad je nedavno stube izgradio. 'Sigurno da nisam znao, jer je ovo napravljeno iz interventnih sredstava na nižoj razini, gdje gradonačelnik ne odlučuje', ističe gradonačelnik Dujmić.

Opatijce više ništa ne čudi pa ni ova paradoksalna situacija. Dvije suprotstavljene strane slažu se u jednom, nema sudske tužbe. 'Nije podignuta nikakva tužba prema gradu kao što se zlonamjerno to želi prikazati', zaključuje Dujmić. Ivo Dujmić ne traži odštetu, uklanjanje spornih stepenica ni otkup zemljišta. Građanin Dujmić samo traži da gradonačelnik intervenira i on se upiše u vlasništvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene