Rejting-agencija Moody's objavila je procjenu da će Agrokorovi vjerovnici – dobavljači, banke i ostali – morati otpisati znatan dio dugova.


Iz Moody'sa  procjenjuju da će kreditori morati otpisati između 35 i 65 posto svojih potraživanja prema koncernu, ali bliže ovom većem iznosu.

Vezani članci Ismet Kamal Počelo ispitivanje financijskog vještaka iz slučaja Agrokor: Što bi moglo biti sporno u njegovu nalazu? Ivica Todorić (Foto: YouTube screenshot) Ivica Todorić komentirao ulazak arapskog investitora u Fortenovu: "Ispravak netočnog navoda!"

Konačan iznos svih potraživanja od Agrokora još se ne zna jer se još uvijek očekuje da izvanredna uprava objavi sva prijavljena potraživanja.

Marica Vidaković iz Koordinacije dobavljača rekla nam je kako dobavljači i dalje imaju stav da su spremni otpisati najviše 15 posto svojih potraživanja.

Ivan Bračić iz PIP-a, jednog od još ranjivijih, srednjih dobavljača, kaže da to treba ići prema bankama, a ne prema dobavljačima roba i usluga.

"Treba ići prema bankama jer su banke naplatile kroz ne baš tako nisku kamatu. Oni sigurno mogu otpisati tih 35 do 60 posto. Dobavljači roba koji su još plaćali faktoring i imali dodatne troškove i nisu imali naplatu kamata, sigurno ne mogu ići u tu razinu. I to može biti ili simbolično ili, još bolje, da uopće nema otpisa dugova", kaže Bračić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju