Rejting-agencija Moody's objavila je procjenu da će Agrokorovi vjerovnici – dobavljači, banke i ostali – morati otpisati znatan dio dugova.


Iz Moody'sa  procjenjuju da će kreditori morati otpisati između 35 i 65 posto svojih potraživanja prema koncernu, ali bliže ovom većem iznosu.

Vezani članci Slika nije dostupna "I dalje se stvara rupa bez dna, a ako se to nastavi, Agrokoru je siguran stečaj" Slika nije dostupna Ramljak: Plaće zaposlenicima bit će isplaćene do petka

Konačan iznos svih potraživanja od Agrokora još se ne zna jer se još uvijek očekuje da izvanredna uprava objavi sva prijavljena potraživanja.

Marica Vidaković iz Koordinacije dobavljača rekla nam je kako dobavljači i dalje imaju stav da su spremni otpisati najviše 15 posto svojih potraživanja.

Ivan Bračić iz PIP-a, jednog od još ranjivijih, srednjih dobavljača, kaže da to treba ići prema bankama, a ne prema dobavljačima roba i usluga.

"Treba ići prema bankama jer su banke naplatile kroz ne baš tako nisku kamatu. Oni sigurno mogu otpisati tih 35 do 60 posto. Dobavljači roba koji su još plaćali faktoring i imali dodatne troškove i nisu imali naplatu kamata, sigurno ne mogu ići u tu razinu. I to može biti ili simbolično ili, još bolje, da uopće nema otpisa dugova", kaže Bračić.