Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za samo tri tjedna

Duga Resa: Američki vojnici obnovili najderutniji dio bolnice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečano je bilo u dugoreškoj Specijalnoj bolnici za produženo liječenje. Mladi američki piloti za tri tjedna popravili su najderutniji dio bolnice. Obnovu je sa 600.000 kuna financirao američki humanitarni civilni fond, američko ministarstvo obrane, i njihovo veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Amerika je dala 600.000 kuna za popravak dugoreške bolnice. Izvođači radova bili su pripadnici američkih zračnih snaga.' Kad smo došli ovdje, izvadili smo stakla i sve zamijenili PVC-om', kazao je Mike Jones iz američkih zračnih snaga.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija

Zamijenili su stepenice, ogradu i vrata. 'Nije bilo teško. To je grupni rad i sve smo dali od sebe. Postavljala sam prozore, vrata, iznosila demolirani materijal. Radila sam rame uz rame s muškarcima, kazala je Sabrina Surmack iz američkih zračnih snaga.

>>
Duga Resa: Američka vojska donirala 103.000 dolara za obnovu bolnice i sudjeluju u radovima

Ravnateljica bolnice Herta Bjelobrajdić je puna riječi hvale za američke pilote. 'Bili su fantastični, nismo za njih gotovo uopće znali. Ovo puno znači za naše korisnike. Zimi će im biti toplije, neće biti propuha, kazala je.

Amerikanci su u bolnicu uložili 600.000 kuna. 'Nalazimo načine na koje možemo raditi zajedno s partnerskim zemljama. Imamo humanitarne fondove iz kojih radimo projekte s drugim vojskama, ali u civilne svrhe. Nekad radimo na školama, vatrogasnim ili policijskim postajama', kazao je Kenneth Merten, američki veleposlanik u Hrvatskoj.

A mladim se pilotima svidjelo u Hrvatskoj. 'Moram reći da su već pitali što će raditi sljedeće godine u Hrvatskoj', dodao je Merten. Možda se vrate i u ovu bolnicu, drugi kat su obnovili, ali posla bi se našlo još.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene