Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši HDZ-ov župan Požeško-slavonske županije i saborski zastupnik Anto Bagarić izjavio je danas da "nikakva državna revizija nije mogla utvrditi dug od 278 milijuna kuna Požeško-slavonske županije jer takav dug ne postoji".


- U izvješću državne revizije na 53. stranici stoji da obveze Županije na dan 31.svibnja ove godine iznose 57,7 milijuna kuna. Sve ostalo je plod vlastite računice sadašnjeg požeškog župana Zdravka Ronka, koji je zbrajajući kruške i jabuke obmanuo vijećnike skupštine ne dajući im cjelovit nalaz državne revizije već vlastite zaključke kao i osobni plan sanacije Županije, izjavio je Bagarić novinarima.

Vezani članci Lijekovi, ilustracija Pliva uskoro obustavlja dostavu lijekova veledrogerijama? "Sve s kojima poslujemo prešle su dozvoljene kreditne limite" Vedran Jerković Otac djevojčice s teškom bolesti o nedostatku lijekova: "Ja ću preokrenuti kuglu zemaljsku da nađem lijek za svoju Tonku..."

Navodeći kako je do blokade žiro-računa županije došlo jer su banke na nagovor sadašnjeg župana sjele na račun s cjelokupnim iznosom, Bagarić je ustvrdio da je županija trebala samo podmiriti neplaćene dvije rate Županijske uprave za ceste pa do blokade ne bi ni došlo.

Naveo je i niz primjera kako bi potkrijepio svoju tvrdnju da su
dugovi županije prikazani nerealno. 

Po njemu sanacijski je program također nerealan prema hrvatskoj državi od koje se traži da namiri nekakav izmišljeni dug Požeško-slavonske županije.

Isto tako Bagarić je na konferenciji opovrgnuo da je zaduženost županije veća od 400 posto, kako to tvrdi Ronko.