Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dug HZZO-a ljekarnama platit će se iz Državne riznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo financija izvijestilo je da će se iz Državne riznice do kraja rujna platiti dospjele nepodmirene obveze Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) prema ljekarnama za lijekove na recepte.

Do 3. kolovoza platit će 400 milijuna kuna, do kraja kolovoza još 400 milijuna, a planirani rebalans za tu namjenu ukupno je 1,2 milijarde kuna. Ostatak duga bit će plaćen oko 20. rujna, stoji u priopćenju Ministarstva.

Pročitajte i ovo Valentina Baus i Ana Gongola Šefica udruge proizvođača lijekova Ana Gongola o proizvodnji lijekova u Hrvatskoj: "Nestašica je uvijek bilo, ali naši ljekarnici su spretni" Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice

Razina dospjelih obveza u sustavu zdravstva kontinuirano je na visokoj razini još od 2002., a početkom ove godine iznosile su 1,2 milijarde kuna. Rebalansom su izdvajanja za dobavljače HZZO-a povećana za 1,7 milijarde kuna čime će se podmiriti dospjele obveze s početka godine, a ostatkom povećanja od 500 milijuna kuna spriječit će se nastajanje i kumuliranje novih obveza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene