Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dubrovnikom zavladali skinheadsi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga mladih Orlando u sklopu programa festivala urbane kulture Re-Akcija jučer je trebala organizirati koncert grupe Six Pack iz Smederevske Palanke (Srbija), no koncert je otkazan zbog prijetnji skinheadsa.

Dan prije održavanja koncerta iz PU Dubrovačko-neretvanske predstavnici Udruge mladih Orlando pozvani su na razgovor jer je, prema saznanju policije, skupina od 30-ak skinheada i desničarski orijentiranih mladića najavila okupljanje u krugu stare bolnice i sprječavanje održavanja koncerta.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Kao jedini razlog za neodržavanje koncerta bila je činjenica kako je Six Pack grupa koja dolazi iz Srbije. Policijski službenik koji je razgovarao s predstavnicima Orlanda nije mogao garantirati sigurnost prilikom održavanja ovog koncerta te je Orlando isti otkazao.

U udruzi Orlando na konferenciji za novinare istaknuli su kako je policija kao razlog nemogućnosti osiguravanja koncerta navela činjenicu kako Orlando ovaj koncert nije prijavio 48 sati prije njegova održavanja kao javno okupljanje.

'U dosadašnjoj praksi koncerti koji se održavaju unutar klupskih prostorija nisu bili prijavljivani tako da je nemogućnost osiguravanja sigurnosti od strane policije u situaciji kada je zaprimljena ovakva prijetnja ipak malo čudna pogotovo kada se zna kako je u prošlosti bilo situacija kada smo pozivali policiju u vrijeme održavanja naših koncerata u klubu i nikada se nije pričalo o prijavljivanju koncerta', rekli su u Orlandu.

Prijetnja desničarski orijentiranih pojedinaca i grupa povodom održavanja koncerta grupe Six Pack nije izolirani slučaj s kojim se Orlando susreće u posljednje vrijeme. Naime, u posljednjih nekoliko mjeseci prisustvo skinheada i drugih sličnih grupacija u Orlandovim prostorijama i općenito prostoru stare bolnice dosta je učestalo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene