Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prva procjena štete koju su katastrofalne poplave prouzrokovale u Dubrovniku iznose 50 milijuna kuna, rekao je zamjenik dubrovačkog gradonačelnika Niko Šalja.


Niko Šalja je na tiskovnoj konferenciji izjavio kako su ove brojke samo paušalne, a prave će se znati tek kada se utvrdi prava šteta i obiđu svi objekti. 'Do sad je na adresu Upravnog odjela za promet i komunalne poslove pristiglo 190 pojedinačnih prijava štete fizičkih osoba, 18 prijava štete na gospodarskim subjektima te je dobiveno 9 izvješća ustanova koje sudjeluju u radu Stožera za zaštitu i spašavanje', rekao je Šalja.

Vezani članci Poplava od kiše u Dubrovniku Obilna kiša poplavila ulice Dubrovnika, pogledajte snimku poplave ispred palače Sponza Najneobičniji kandidati na izborima - 1 Najneobičniji kandidati na lokalnim izborima: Od vozača dostavnih kolica do modernog hrvatskog Sizifa

>> Nevjerojatni prizori Dubrovnika pod vodom!

>> Dubrovnik pod vodom

>> Dubrovnik: Oštećeno mnogo kuća, kiša i dalje pada

Građani i dalje mogu prijaviti štete, a Grad Dubrovnik je Dubrovačko-neretvanskoj županiji uputio zahtjev za proglašenje elementarne nepogode jer su sada ispunjeni svi uvjeti za to.