Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Niz loših odluka koštao je Crkvu 20 milijuna kuna.


'To nas ipak ne opravdava, jer mi bismo trebali biti moralne vertikale ovog društva, a nismo. Onim što se dogodilo uzrokovali smo, makar nam nije bilo namjera loša, sablazan među vjernicima. Zato se u osobno ime, i ime županije ispričavam svim onima koje smo sablaznili', kazao je dubrovački biskup, Mate Uzinić.

Vezani članci Joško Cebalo Dubrovačka županija priprema strože mjere, nastava se seli online Slika nije dostupna Podignuta optužnica protiv gradonačelnikovog sina

Dubrovački biskup novinarima je poručio kako biskupija nije otvorila cijeli niz tvrki, s ciljem izvlačenja novca, već je sve posljedica loših poslovnih odluka, koje su na koncu Biskupiju stajale 20 milijuna kuna.

Biskup tvrdi kako nema nikakvih elemanata za kazneno gonjenje jer se nije događalo ništa protuzakonito.

 Župnik razljutio mještane: Objavio koliko su dali za blagoslov pa ga prozvali lihvarom!

Biskupija je tvrtku Benfortuna otvorila kako bi upravljala brojnom imovinom u Dubrovniku i okolici, a surađivala je i s Media grupom, tvrtkom s kojojm se Grad Dubrovnik spori oko Javne garaže.

'Ja smatram da će biskupija naći snage za sve svoje probleme, ako ih uopće ima', izjavio je dubrovački gradonačelnik, Andro Vlahušić, navodeći kako nije nikakva zabranjena djelatnost imati tvrtku.

Biskup se vjernicima ispričao zbog narušavanja moralnih vrijednosti, a kazao je kako u Biskupiju nije dolazilo Državno odvjetništvo.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook