Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15. obljetnica od pada zrakoplova

Dubrovnik: 15 godina od strašne nesreće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Konavlima je održana komemoracija za 35 žrtava zrakoplovne nesreće koja se dogodila prije točno 15 godina.

U padu aviona koji je zbog nevremena pogriješio rutu i nije uspio sletjeti na aerodrom, poginulo je svih 35 putnika. To su bili poslovni ljudi iz SAD-a, među njima i američki ministar trgovine Ronald Brown, koji su došli ulagati i pokretati investicije u Hrvatskoj, tada netom opustošenoj ratnim vihorom.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

Na današnjoj komemoraciji sudjelovali su članovi obitelji poginulih, američki veleposlanik James Foley te predstavnici State Departamenta. 'Ovo je mjesto sjećanja i velike časti u ime svih stradalih', rekao je veleposlanik Foley.

>> 'Invazija' SAD-a na Hrvatsku: Spremni uložiti milijune

Jure Kapetanović koji je vodio istragu oko zrakoplovne nesreće, kaže kako je jasno da je pilot pogriješio jer nije ispunio minimume uvjeta, a da su sva ostala nagađanja, prazne priče.

Sutra se u Dubrovniku nastavlja ono što se započeto prije 15 godina, a nije realizirano. Ronald Brown forum okupit će američke biznismene i investitore koji žele uložiti kapital u RH.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene