Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovnik danas 1037. put slavi blagdan Svetog Vlaha, zaštitnika grada i dubrovačke biskupije. Svetu misu ispred dubrovačke katedrale predvodio je glavni tajnik sinode biskupa u Rimu nadbiskup Nikola Eterović.


U propovijedi je podsjetio kako je velika Festa Sv. Vlaha obilježila kulturni život Dubrovnika kroz prošlost i sačuvala se do današnjih dana. 'Sveti Vlaho bio je mučenik koji je poput pšeničnog zrna pao na zemlju te umro mučeničkom smrću i postao mučenikom', rekao je nadbiskup Eterović. Istaknuo je kako takvih mučenika ima i danas, a samo je prošle godine u svijetu ubijeno 20 angažiranih kršćana, među kojima jedan biskup i 16 svećenika.

Vezani članci Turisti u Dubrovniku Svi se pitaju postoji li doista u Dubrovniku nacistički i rasistički klub? "Dubrovnik simbolizira slobodu i takve izjave štete" PR Zadržavanje pažnje potrošača najveći je izazov svakog branda

>> Otvorena 1037. festa sv. Vlaha

'Molimo zagovor svih svetaca da zrno našega života donese obilan plod na dobro naše Crkve, domovine i cijeloga svijeta', kazao je u propovijedi nadbiskup Eterović. Nakon svete mise dubrovačkim ulicama prošla je procesija u kojoj su nošeni povijesni barjaci i relikvije sv. Vlaha. Fešta dubrovačkog zaštitnika završava u nedjelju, 8. veljače točno u podne spuštanjem svečeve zastave s Orlandova stupa.