Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosjek oko 150 stuba po ulici

Dubrovčani izbrojali stube: Imamo ih više nego Šibenčani!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nekoliko mjeseci šibenski turistički vodiči prebrojali su šibenske stube i proglasili su se gradom s najviše stuba na Mediteranu. No, članovi dubrovačke udruge Porporela mjesec dana su po nesnosnim vrućinama prebrojavali ulicu za ulicom, te zbrojili gotovo dvostruko više stuba od Šibenčana.

Dubrovčani konačno znaju koliko među zidinama ima stuba. Trio iz udruge Porporela dubrovačke skaline brojao je mjesec dana i, tvrde, broj je apsolutno točan.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

'Nagazili bi svaku skalinu, pritisnuli bi na brojač i snimali bi sve kamerom. Aplikacija na iPhoneu je sve bilježila', kazao je brojač Antonio Kusovac.

Brojač se zaustavio na brojevima 5-4-2-3. Brojale su se samo stube na ulicama, dakle bez onih koji vode prema vratima kuća. Najviše stuba, nešto više od tisuću, izbrojano je na zidinama.

'Teško je reći koliki je prosjek, ali možemo reći oko 150', kazao je brojač Ivica Šimunović.

Najveći problem u brojanju bile su nesnosne vrućine. Ipak, obaranju šibenskog rekorda pomogli su i stanari ulica.

'Ljudi bi nas dočekali ispred kuće, počastili nas sokom. Hvala im', kazao je Kusovac.

'Išli smo brojati predvečer i rano jutro. No, mogu reći da nije puno pomoglo, ali onda samo možemo misliti kako bi bilo da smo išli po najvećim vrućinama', kazao je brojač stuba Edin Memešević.

Nakon svake prebrojane ulice, jedan od stanara posvjedočio bi točnost prebrojanog. Ulica za ulicom i Dubrovnik je potvrđen kao grad s najviše stuba na Mediteranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene