Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva dalmatinska županija

Dubrovačko-neretvanska županija otvorila ured u Bruxellesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić otvorio je u ponedjeljak navečer ured svoje županije u Bruxellesu, koji će kao prvu zadaću imati povlačenje sredstava iz europskih fondova.

'Danas smo otvorili ured naše županije koji će stalno djelovati u Bruxellesu. Kroz njega se kao regija želimo još više približiti Europskoj uniji i što je još važnije bolje koristiti europske fondove koji su stavljeni na raspolaganje, bilo pretpristupni bilo kohezijski i strukturni fondovi', rekao je Dobroslavić.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Slika nije dostupna Zbog golfa VIDEO: Incident na konferenciji župana Dobroslavića

Ured će imati jednu stalno zaposlenu osobu. Dubrovačko-neretvanska županija prva je dalmatinska županija koja otvara ured u Bruxellesu. Svoje urede u Bruxellesu ima već nekoliko županija, a prva se u sjedištu europskih institucija pojavila Istarska županija. Uz to postoji i Ured hrvatskih regija u Bruxellesu koji je formalno započeo s radom 1. siječnja 2007. godine.

>> Kosor: Očekujem da će Bruxelles prepoznati napore Hrvatske

Taj ured zastupa interese osam hrvatskih županija: Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Vukovarsko-srijemske te Primorsko-goranske županije, šest gradova: Rijeke, Koprivnice, Bjelovara, Karlovca, Opatije i Ivanić Grada te dviju razvojnih agencija - AZRA-Agencije za razvoj Varaždinske županije, Razvojna agencija Slavonije i Baranje i VIRA-Razvojne agencije iz Višnjana koja zastupa općine Višnjan, Tinjan i Bale. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene