Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradski vaučeri

Evo kako je Žarku grad pomogao u potrazi za prvim poslom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam priču iz Dubrovnika koji već dvije godine pomaže pri zapošljavanju mladih pripravnika.

Volontiranje u kazalištu pripravniku Žarku Dragojeviću je donijelo prvi posao i to već nekoliko mjeseci nakon diplome. 'Prvo sam dobio ponudu da volontiram, potom honorarno surađujem u kazalištu i evo, točno godinu dana nakon moje diplome 2011., u desetom mjesecu 2012. se otvorila mogućnost pripravništva', priča Žarko.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

>> Ovako Vlada planira olakšati zapošljavanje

On je sretan, dobio je posao u struci, za razliku od većine svojih kolega. 'Većina njih još uvijek traži, snalazi se kako može, ali mislim da je puno manji broj onih koji rade u struci', kaže Žarko.

'Bez obzira završio visoku, višu školu, neki magisterij ili doktorat, dobije vaučer grada Dubrovnika, na iznos od 3.000 kuna, sam traži tvrtku', objašnjava gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić. Pripravnik tako dobiva mjesečno 2.500 kuna od Grada Dubrovnika, a ostatak plaće podmiri poslodavac, uz uvjet da pripravnika zadrži barem godinu dana.

Kako bi ušli u ovaj program, budući pripravnici moraju zadovoljiti tri uvjeta: moraju biti mlađi od 29 godina, moraju imati završen fakultet i biti prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje duže od tri mjeseca. Ako sve to zadovolje, za prvi posao ne trebaju brinuti.

Program je počeo prije dvije godine, a ove godine zaposleno je već 96 mladih. Za iduću godinu za ovaj program u proračunu je spremno tri milijuna kuna. 'To je jedan projekt koji je stvarno krenuo fantastično i koji nastojimo voditi i dalje. Svaki novac koji uložimo u njega se višestruko isplati', kaže gradonačelnik Vlahušić.

Iz Zavoda za zapošljavanje ističu, velika većina pripravnika ostane na svome poslu i nakon isteka pripravničkog staža.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene