Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proračunu prijeti blokada

Dubrovačka javna garaža posvađala vladajuće i oporbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku burna sjednica Vijeća i svađa vladajućih i oporbe oko javne garaže zbog koje gradskom proračunu prijeti blokada.

Dubrovački proračun više nije ugrožen - svi računi su plaćeni. 'Dubrovnik danas nema ni jedan neplaćeni račun prema bilo kome, poslovnom ili pravnom subjektu, vezano uz garažu', rekao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Pročitajte i ovo Srđ - 4 Projekt Golf resort Dubrovnik bi mogao ostati bez više od 300 tisuća eura: "Smatramo da nisu sagledane sve činjenice" Slika nije dostupna Pet sati rasprave Dubrovnik nije dobio proračun za 2015.

Ipak, gradonačelnik Vlahušić dodaje da 'ne mogu platiti što nije sukladno zakonu, za što nije ispostavljen račun'. Nova gradska vlast tereti prošlu, HDZ-ovu vlast koja je garažu i izgradila, da je od ukupnih 17,9 milijuna eura gotovo polovica plaćena bez računa.

>> Dubrovnik: Javna garaža posvađala gradonačelnika i bivšu gradonačelnicu

'Od tih 17,9 milijuna za otprilike 3 i pol nema nikakve dokaze da su utrošena, preko 4 milijuna eura su vraćena Media grupi pa ni za njih nemamo opravdanje', rekao je zamjenik gradonačelnika Niko Šalja. Sve rečeno nije mogla šutke otrpiti bivša gradonačelnica. Iako su HDZ-ovi vjećnici bojkotirali sjednicu, Šuica se ipak popela za govornicu.

'Sigurna sam da je direktor Privedne banke Zagreb i njihova Uprava vrlo ozbiljna i odgovorna, te da oni nisu nijedne kune, ni jednog eura, uplatili izvan računa koje su dobili', reklla je Dubravka Šuica. Bivša gradonačelnica poručila je - garaža je bila nepohodna, a jedini način izgradnje bio je preko javno privatnog partnerstva.

'Nemojte ljudi izvlačiti neke neistine i pokušavati pričati o nekim hobotnicama, plasirati to po naslovnicama, nema od toga ništa', rekla je Šuica. Dubrovačko gradsko vijeće na kraju je odlučilo: svi dosadašnji ugovori s Media grupom biti će raskinuti, a pravni stručnjaci detaljno će proučiti sve obveze grada Dubrovnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene