Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opća bolnica

Dubrovačka bolnica uvela najnapredniji radiološki sustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmoderniji i tehnološki najnapredniji radiološki RIS/PACS informacijski sustav u svijetu uvela je dubrovačka Opća bolnica.

Uvođenjem tog sustava i potpunom digitalizacijom i informatizacijom Odjela za radiologiju dubrovačka Opća bolnica stala je uz bok svjetskim standardima i najvećim europskim i svjetskim bolnicama koje imaju slične sustave, istaknuo je ravnatelj bolnice Branko Bazdan.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Dubrovnik Izgubili ravnotežu? Par pao sa zida u Dubrovniku: Djevojka se bori za život, muškarac operiran

>> Dubrovnik dobiva javni WC vrijedan milijun kuna!

Cijena uvođenja sustava je 2,9 milijuna kuna. Tim sustavom posebno se ubrzava rad i povećava kvaliteta usluga jer se omogućava uvid u slike u roku kraćem od minute nakon snimanja pacijenta na radiologiji, što je, istaknuto je, često od životne važnosti za pacijenta.

'Rengenske slike više nećete morati nositi doktoru. Svaka rengenska snimka bit će automatski postavljena u taj informacijski sustav i bit će vidljiva na svakom računalu u bolnici', rekao je ravnatelj Bazdan.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene