Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ili uzeti prosječnu ocjenu

Državnu maturu moguće izbjeći uz liječničku ispričnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko je učenik bolestan na dan polaganja državne mature, ne mora ići na drugi rok. Mnogima je puno prihvatljivije rješenje prosječna ocjena iz tog predmeta izračunata na temelju ocjena iz trećeg i četvrtog razreda.

Opcija prosječne ocjene posebno će biti atraktivna odlikašima, kojima je umjesto polaganja državnog ispita puno jednostavnije biti bolestan, piše Večernji list. 'Ako učenik ne pristupi ispitu ili njegov test bude izgubljen, moći će ispit polagati u drugom roku ili prihvatiti ocjenu koja je izračunata na temelju prosjeka ocjena iz trećeg i četvrtog razreda', objašnjava  Goran Sirovatka, ravnatelj Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i naglašava da su sva ta, ali i neka druga pitanja, regulirana pravilnikom o polaganju državne mature.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestio USKOK Nova optužnica za lažne covid potvrde: Već šesta skupina okrivljenih Slika nije dostupna Manje negativnih, više odličnih Gimnazijalci bili prosječni na državnoj maturi

>>Učenici i ministar su se dogovorili, državna matura se uvodi 2010. godine

Pravilnik ipak nije uključio mogućnost zloporabe, a jedan dio roditelja i učenika već kalkuliraju i slažu najbolje rješenje. Naime,l predmet iz kojeg je ocjena odlična ne treba polagati na državnoj maturi jer se rezultat može samo pokvariti. A opravdan izostanak s ispita moguć je uz nesretan slučaj u obitelji i bolest, odnosno liječničku ispričnicu. Po nekim predviđanjima ovakvih izostanaka bit će masovan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene