Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đorđe Vasiljević: 'Sudjelovao sam u ubojstvu Marka Sliška za klan Petračevog tjelohranitelja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pljačke pošte u Splitu, ravnatelj policije Marijan Benko posjetio je kolege u Beogradu zbog povezanosti počinitelja s područja Hrvatske, Srbije i BiH. No ovaj je slučaj, izgleda, otvorio Pandorinu kutiju.

Još jedan srpski kriminalac potvrdio je suradnju i to na ubojstvima koja se u Hrvatskoj vode kao neriješena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka iz Beograda 'Optuženi za zločine u Stajićevu ne mogu biti izručeni' Slika nije dostupna Bolje ikad nego nikad 'Optužnica protiv Vasiljevića i Živanovića je u Hagu trebala biti prva'

26-godišnji Đorđe Vasiljević Atila tvrdi da je sudjelovao u ubojstvima Marka Sliška, odvjetnika Hrvoja Lešića i njegovog sina na Malom Lošinju. Radio je, kaže, za klan Trpimira Jandreka, bivšeg tjelohranitelja Hrvoja Petrača.

'U vrijeme događaja o kojima taj Vasiljević priča on se nalazio u zatvoru tako da već sama ta činjenica govori o ozbiljnosto onoga o čemu govori', tvrdi odvjetnik Ljubo Pavasović-Visković.

Vasiljević je nakon bijega iz srpskog zatvora uhićen u Bijeljini. Bijeljinska policija nije željela potvrditi točnost iskaza, kao ni hrvatska. Hrvatski MUP istražuje slučaj. 

Atila je u Hrvatskoj počinio niz razbojstava, no policija ne spominje ubojstva. Petračev odvjetnik tvrdi da 26-godišnjak izmišlja te da se informacije serviraju kako bi naškodile Petraču. U Varaždinu se 27. ovog mjeseca odlučuje o njegovim žalbama.

Atila je navodno u travnju trebao izvršiti i atentat na premijera Republike Srpske Milorada Dodika, a navodno je bio upoznat i s atentatom na Đinđića. Sud u Bosni treba odlučiti hoće li biti izručen Srbiji ili Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene