Avion, koji je u kvaru od 13. lipnja, trenutno se nalazi u Dubrovniku gdje se kvar otklanja.


Prizemljen je službeni državni zrakoplov! Naime, 13. lipnja došlo je do kvara na letu kojim su hitnim medicinskim prijevozom trebali prevesti pacijenta iz Dubrovnika za Zagreb. No pri slijetanju u dubrovačku zračnu luku primjetili su da iz desnog motora curi ulje. Potvrđeno je to za Dnevnik Nove TV u Direkciji za korištenje službenih zrakolova.

Vezani članci Odvjetnica Lidija Horvat Odvjetnica Josipe Rimac povukla kandidaturu za šeficu Vrhovnog suda: "Više ne želim sudjelovati u javnom cirkusu u koji se pretvorio ovaj izbor" Zoran Milanović i Tomislav Ćorić Održana sjednica Vijeća za energetsku tranziciju: Ministar i predsjednik za istim stolom

Nitko od članova posade, ali ni putnika tom prilikom nije bio ugrožen. Avion se trenutno nalazi u Dubrovniku, gdje se kvar otklanja. Predsjednik Zoran Milanović, koji je Vladinim zrakoplovom trebao otputovati u službeni posjet Moskvi, otkazao je svoj odlazak. Kažu kako kvar nije moguće popraviti do planiranog putovanja, a komercijalnih letova prema Rusiji zbog epidemije koronavirusa još nema.

"Iz desnog motora zrakoplova uočen je neuobičajeno veliki gubitak motorskog ulja, te je prema uputama proizvođača motora odrađen niz testova kako bi se utvrdila što preciznija pozicija samog kvara na motoru. Taj kvar je uobičajen u zrakoplovstvu na mlaznim motorima. Nitko od članova posade ni putnika nije bio ugrožen. Dolazak posebnog tima mehaničara, za popravak spomenutog kvara na zrakoplovu, u Dubrovniku se očekuje danas. Radovi na zrakoplovu bi trebali biti gotovi  24. lipnja 2020., ako ne bude potrebe za daljnjim radovima", poručio je ravnatelj Direkcije za korištenje službenih zrakoplova Ivan Klanac.

Milanović boravi u službenom posjetu Crnoj Gori, a odmah po završetku trebao je otputovati u Moskvu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr