Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar zadovoljan

Sezona ipak nije tako loša: Zabilježeno 4,8 % više noćenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Darko Lorencin zadovoljan je podacima DZS-a prema kojima je u prvih šest mjeseci godine zabilježeno 5,5 % više turističkih noćenja.

Stižu ohrabrujući turistički podaci - u prvih šest mjeseci ove godine Državni zavod za statistiku zabilježio je 5,5 % više dolazaka turista i gotovo isto toliko više noćenja nego lani.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo" Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani"

Noćenja su u porastu za 4,8 posto, a najviše su ih ostvarili Nijemci, Slovenci, Austrijanci i Česi. U Ministarstvu turizma ne skrivaju zadovoljstvo dobrim rezultatima predsezone te ističu kako su i prihodi u turizmu porasli za 11,4 posto.

>> FOTO Ne, nije moguće: Komad torte naplaćuju 45 kuna?!

'Posebno nas veseli da porast prihoda imamo i po pitanju smjestaja i agencijskih atkivnosti. tako da rast od 2 do 3 posto u financijskom smislu isto ocekujemo i smatramo da je to realno. Kako nam pokazuju ovi podaci mislim da smo na dobrom putu da to ostvarimo', rekao je ministar turizma Darko Lorencin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene