Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zašto je smijenjen ravnatelj Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Petar Mišević? Je li prekoračio ovlasti? Pitanja su to na koja državni vrh ne želi dati odgovore.


I danas u Dubrovniku predsjednik Josipović o aferi s izlistima telefonskih razgovora šuti. Službeno je objašnjenje kako je ravnatelj Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Petar Mišević smijenjen zbog tehničke pogreške te razlike u izvješćima.

>> Evo što se sve može doznati o vama na temelju izlista telefonskih kontakata!

Vezani članci Slika nije dostupna Iz afere u aferu: Što se sve otkrilo posljednjih dana? Slika nije dostupna Je li Karamarko imao pristup izvješću o izlistima razgovora prije svih ostalih?

Predsjedniku saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslavu Tuđmanu smjena Petra Miševića nema logike. 'U normalnim situacijama bilo bi logično da se prvo napravi analiza stanja, vidi da li su bile ili nisu bile nepravilnosti i onda se netko smjenjuje, a ovako se tvrdi da nije bilo nezakonitosti, a smjenjuje se ravnatelja Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost.'

Zbog ove afere, poručuje ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, Hrvatska neće imati problema. Na pitanje može li to naštetiti Hrvatskoj u poglavlju 23 odgovara: 'Ne može, to nije niti neka posebna afera, to možda samo mi iz naše perspektive percipiramo tako. To je jedan događaj koji se na taj način ne registrira kao veliko pitanje'. Na pitanje je li je netko o tome iz Europske unije uopće kontaktirao odgovara negativno. 'Nitko nije to pitao', izjavila je na potpitanje je li se o aferi raspitivao barem šef Delegacije Europske komisije u RH Paul Vandoren.

Ali predsjednik Josipović jutro je proveo upravo u društvu Paula Vandorena i ostalih EU veleposlanika, bez prisutnosti medija. Dobili smo tek šturo priopćenje da se razgovaralo o monitoringu Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook