Obavijesti Pretražite Navigacija
Provjerite zalihe

Povlači se proizvod koji se često koristi: Sadrži sastojke koji mogu oštetiti živčani sustav

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Državni inspektorat RH izvijestio je u nedjelju o opozivu proizvoda "Brašno od teffa bez glutena", 400 g, njemačke tvrtke Bauch Hof, zbog povećane prisutnosti tropanskih alkaloida.

"Brašno od teffa bez glutena", 400 g, koje se povlači s tržišta zbog povećane prisutnosti tropanskih alkaloida ima rokove trajanja 22. 11. 2023. (LOT: 229489) i 9. 1. 2024.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani Europske agencije za sigurnost hrane, navode iz Državnog inspektorata RH.

Proizvođač je njemačka tvrtka Bauck GmbH, Roche, a dobavljač Dennree GmbH, Töpen, Njemačka. Na hrvatsko tržište stavlja ga tvrtka Garden d.o.o. iz Zagreba.

Podaci o opozivu dostupni su i na internetskoj stranici subjekta u poslovanju s hranom https://www.garden.hr/novosti/povkacenje-iz-prodaje-brasno-od-teffa-bez-glutena-bauck-hof-400g

Pročitajte i ovo Ilustracija Provjerite zalihe Muškarci, oprez: Povlače se tablete za erektilnu disfunkciju

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima.

Tropanalkaloidi se prirodno pojavljuju u nekim porodicama biljaka, a mješavine nekih od tropanalkaloida tvore atropin. Negativni učinci atropina uvjetovani su unesenom količinom i očituju se u poremećaju parasimpatičkog živčanog sustava.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene