Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerite!

Ovo su opasni proizvodi na hrvatskom tržištu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U slučaju da ste vlasnik nekog od ovih proizvoda, državni inspektorat vas upućuje da se javite nadležnima kako bi se proizvodi zamijenili ili popravili.

Državni inspektorat objavio je popis opasnih proizvoda na hrvatskom tržištu koji se mahom odnose na dječje autosjedalice i automobile. Provjerite posjedujete li i vi neki od ovih problematičnih proizvoda.

Pročitajte i ovo Zapaljeni kontejneri u Sopotu - 1 ne zna se uzrok Požar u gluho doba noći: Zapaljeni kontejneri u Zagrebu, vatra zahvatila i dva automobila Ilustracija provjerite zalihe Povlači se hrana za kućne ljubimce zbog povećane koncentracije joda

Lista je sljedeća:

1. Zamjena kopči na dječjim autosjedalicama CHICCO TRIO AUTOFIX, proizvedenim od 20. rujna 2010. do 14. svibnja 2013. godine, bez zelene oznake na pakiranju ili na sjedalici

Robna marka: Chicco

Proizvođač:
- Sabelt, Via Guido Rossa, 8/10/12, 10024 Moncalieri (TO), Italija,
- Artsana, Via Saldarini Catelli, 1, 22070 Grandate (Como), Italija
Zemlja podrijetla: Italija
Tip: TRIO AUTOFIX, povrat se odnosi na sjedalice proizvedene od 20. rujna 2010. do 14. svibnja 2013. godine bez zelene oznake na pakiranju ili na sjedalici, privitak: slika

Broj komada: 73 autosjedalice

Navedene sjedalice predstavljaju moguću opasnost za korisnike jer kopča na pojasu autosjedalice ima nedostatak, što može umanjiti učinkovitost zadržavanja u slučaju nesreće.

Potrošači koji su kupili navedene sjedalice obaviješteni su putem obavijesti istaknute u prodavaonicama u kojima se prodaju sjedalice distributera SOLGRI d.o.o., Rijeka, Lužine 1, o mogućnosti zamjene spornih kopči.

2. Povrat i izmjena kopči na dječjim autosjedalicama Maxi – Cosi CITI SPS, proizvedene između 20 tjedna 2012. i 22 tjedna 2013. godine

Robna marka: Maxi - Cosi

Proizvođač: Dorel Netherlands, 5700 ET Helmond, Nizozemska
Zemlja podrijetla: Nizozemska

Tip/broj modela: CITI SPS, odnosi se na sjedalice serije proizvedene između 20 tjedna 2012. i 22 tjedna 2013. godine , privitak: slika

Broj komada: 14 autosjedalica

Proizvod predstavlja opasnost za korisnike jer je procijenjeno da 0,03 % kopči kod zaključavanja ima proizvođački nedostatak. Moguće je otvaranje kopče pod vanjskim utjecajem.

Potrošači koji su kupili navedene sjedalice obaviješteni su putem obavijesti istaknute u prodavaonicama u kojima se prodaju sjedalice distributera MEDIA – COMMERCE d.o.o., Zagreb, Majstorska 5, o mogućnosti povrata i zamjene spornih kopči.

3. Povrat i izmjena kopči na dječjim autosjedalicama Inglesina Huggy

Robna marka: Inglesina

Proizvođač:
- Sabelt, Via Guido Rossa, 8/10/12, 10024 Moncalieri (TO), Italija,
- L´Inglesina Baby, Via Verona, 64, Altavilla Vicentina (VI), Italija
Zemlja podrijetla: Italija
Tip/broj modela: Huggy, privitak: slika

Broj komada: 19 autosjedalica

Proizvod predstavlja opasnost za korisnike jer kopča na pojasu autosjedalice ima nedostatak. U slučaju nezgode zbog nedostatka pojas ne može zadržati dijete u sjedalici.

Potrošači koji su kupili navedene sjedalice obaviješteni su putem obavijesti istaknute u prodavaonicama u kojima se prodaju sjedalice distributera DOMI d.o.o., Zagreb, Radnička cesta 59, o mogućnosti povrata i zamjene spornih kopči.

4. Zamjena modula električnog servo upravljača na putničkim vozilima Toyota – Yaris (godina proizvodnje od 2010.- 2012), Verso S. (godina proizvodnje od 2010.- 2011.)

Kategorija proizvoda: Motorno putničko vozilo - automobil s modulom za električni servo upravljač
Robna marka: Toyota

Proizvođač:
- Toyota Motor Corporation, Toyota-cho, Toyota-city, Aichi-pref. 471-8571/, Japan,
- Toyota Motor Manufacturing France S.A.S, Parc d'Activites de la Vallee de l'Escaut-Sud, B.P.16, 59264 Onnaing, Francuska
Zemlja podrijetla: Japan i Francuska

Tip/broj modela: Yaris, proizvedena u periodu od 2010. do 2012. godine, Verso S. proizvedena u periodu od 2010 do 2011. godine., privitak: popis VIN oznaka (brojevi šasije) na tržištu EU.

Broj komada: 94 vozila

Navedena vozila predstavljaju opasnost za korisnika jer se u upravljačkom modulu električnog servo upravljača navedenih vozila, kondenzirane kapljice vode mogu nakupiti u priključcima jedinice za napajanje servo motora upravljača, te prouzročiti kratki spoj. Ukoliko se to dogodi, upravljački modul mogao bi detektirati iznimno visoki napon u krugu te isključiti servo motor upravljača, što će izazvati uključivanje svjetlosnog signala upozorenja na ploči s instrumentima i zvučni signal.

Potrošači koji su kupili navedena vozila mogu putem distributera za Republiku Hrvatsku TOYOTA CROATIA d.o.o., Zagreb, Buzin, Bani 110, izvršiti besplatnu zamjenu modula električnog servo upravljača.

>> Povučeni dodaci prehrani koji su u RH prodavali iz Slovenije

5. Popravak krovnog stakla na putničkim vozilima Mitsubishi ASX (GA1W, GA2W, GA6W), godina modela:2011., period proizvodnje do 27. 3. 2011.

Kategorija proizvoda: Motorno putničko vozilo sa staklenim krovom
Robna marka: Mitsubishi

Proizvođač: Mitsubishi Motors Corporation 33-8, Shiba 5-Chome, Minato Ku, Tokyo Japan 108 8410, Japan
Zemlja podrijetla: Japan

Tip/broj modela: ASX (GA1W, GA2W, GA6W), godina modela:2011., period proizvodnje do 27. 3. 2011., privitak: popis VIN oznaka (brojevi šasije) na tržištu EU.

Navedeno vozilo predstavljaju opasnost za korisnika jer tijekom ugradnje krovnog stakla temeljni premaz nije bio ispravno nanesen u postupku sastavljanja. Nepravilan kemijski proces lijepljenja može imati za posljedicu neadekvatno prianjanje ploče krovnog stakla na čeličnu konstrukcije krova.

Potrošači koji su kupili navedena vozila su obaviješteni od strane distributera za Republiku Hrvatsku LMG AUTOKUĆA d.o.o., Velika Gorica, Staro Čiče, Velikogorička 18a, o mogućnosti popravka krovnog stakla na vozilima.

6. Zamjena spone na stražnjoj osovini na putničkim vozilima Alfa Romeo 920 (godina proizvodnje 2007. – 2009.)

Kategorija proizvoda: Motorno putničko vozilo – osobni automobil

Robna marka: Alfa Romeo
Trgovački naziv: 8C

Proizvođač: Fiat Group Automobiles Germany AG, Hanauer Landstraße 176, 60314 Frankfurt am Main, Njemačka
Zemlja podrijetla: Italija
Tip/broj modela: 920, godina proizvodnje: 2007. – 2009.

Navedena vozila predstavljaju opasnost za korisnika jer zbog nejednakog antikorozivnog premaza postoji povećani rizik da spone na stražnjoj osovini korodiraju i puknu. To može uzrokovati gubitak kontrole nad vozilom. Kod vozila sa navedenim nedostatkom spone na stražnjoj osovini će biti promijenjene.

Potrošači koji su kupili navedena vozila obaviješteni su pisanim putem od strane distributera za Republiku Hrvatsku AUTOCOMMERCE HRVATSKA d.o.o., Zagreb, Kovinska 22, o mogućnosti zamjene stražnje spone u ovlaštenim servisima.

7. Popravak i zamjena poklopca stropnog klima uređaja na motornom vozilu – autobusu EvoBus, proizvedenom između siječnja 1999. i rujna 2012. godine

Kategorija proizvoda: Motorno vozilo - autobus

Robna marka: EvoBus

Proizvođač: EvoBus GmbH, Neue Straβe 95, 73 230 Kirchheim unter Teck, Njemačka

Zemlja podrijetla: Njemačka

Tip/broj modela: prodajne oznake O 530, O 530 G, O 530 GL, O 530 K, O 530 L, O 530 LE, CapaCity, Citaro, Citaro CNG, Citaro G, Citaro G CNG, Citaro GÜ, Citaro K, Citaro L, Citaro LE, Citaro LE MÜ, Citaro LE Ü, Citaro LÜ, Citaro MÜ, Citaro Ü, Integro, O 550 Ü, MultiClass S 315 NF, MultiClass S 315 UL, MultiClass S 317 UL, MultiClass S 319 NF, MultiClass S 319 UL, MultiClass S 412 UL Typen: O 530, O 530 G, O 530 GL, O 530 L, 628 02, 628 03, 628 04, 628 05, Citaro, Integro, Setra Kombibus, MultiClass 400, CapaCity.

Vozila su proizvedena između siječnja 1999. godine i rujna 2012. godine.

Broj komada: 15 vozila

Državni inspektorat je za gore navedene autobuse utvrdio da se nalaze na tržištu Republike Hrvatske i prodana su krajnjim poslovnim korisnicima. Predstavljaju opasnost za putnike jer vibracije mogu uzrokovati da okvir poklopca stropnog klima uređaja padne u putničku kabinu. Na vozilima poklopac mora biti pričvršćen na okvir pomoću dodatnih pojačanih nosača.
Poslovni korisnici koji su kupili navedena vozila obaviješteni su od strane distributera za Republiku Hrvatsku, MB ZAGREB d.o.o., Zagreb, Wickerhauserova 6. o mogućnosti popravka i zamjene poklopca stropnog klima uređaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene