Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mora se vraćati

Država daje 120 milijuna kuna ugroženoj industriji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novac koji uopće ne moraju vratiti - od države će dobiti prerađivači metala, drveta, tekstila.120 milijuna kuna Ministarstvo gospodarstva podijelit će ove godine, no traži minimum uvjeta- tvrtka mora imati čisto poslovanje i dokazati ispravno korištenje dobivenog novca.

Drvnu industriju kao i ostale prerađivačke industrije teret krize prve je prikovao za dno. Tomislav Krpić se proizvodnjom paleta bavi više od 20 godina. Među rijetkima je koji se uspješno nosi s krizom. 'Pošto smo se okrenuli prvenstveno prema izvozu, prema Europskoj uniji gdje smo uspjeli postići zavidne rezultate. Domaće tržište radimo i dalje, ali ono je u kontinuiranom padu', kazao je.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

Posao može biti još bolji ako se prijavi na natječaj ministarstva gospodarstva. Ministarstvo gospodarstva daje 120 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Jedini je uvijet da je tvrtka sa sjedištem u hrvatskoj, ima najmanje 20 zaposlenika i čiste račune. 'Mislim da je to veliki korak, da se njih prebaci iz onih kritičnih u one perspektivne', kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

>> Grčić: Za oporavak nužni fiskalna konsolidacija, reforme i investicije

Neke od opcija u koje se može uložiti ponuđeni novac su: poticanje početnih ulaganja, modernizacija tehnološkog procesa, subvencioniranje obrtnih sredstava, razvoj novih proizvoda, promocija novog proizvoda. 'Svi korisnici koji će aplicirati, koji dobiju sredstva morat će pravdati svoja sredstava', kazala je Jelena Zrinski Berger, pomoćnica ministra gospodarstva.

Tomislav ima 6 pogona, 45 zaposlenika i viziju kako iskoristiti novac koji nudi država. 'Pokrili bi još neke gradove i regije gdje nismo bili prisutni, da proširimo svoju djelatnost i još više učvrstimo svoju poziciju na tržištu', kazao je Krpić. Ima mogućnost prijaviti se za više mjera, no vremena nema mnogo, najkasnije do 28. svibnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene