Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dubrovačko društvo logoraša danas je na graničnom prijelazu Karasovići s Crnom Gorom održalo prosvjed zbog nezadvoljstva sudskim procesima za zločine u logoru Morinj, koji se vode na crnogorskim sudovima.


Nakon prve presude, u kojoj su dvojica optuženih oslobođeni, a ostaloj četvorici optuženika dosuđena blaža kazna, crnogorski sud slučaj je vratio na početak.

Vezani članci Neda Ćalić Novi prosvjed na granici, stanovnici odsječeni od svijeta: "To nitko od velikih ljudi ne razumije" Slavlje nakon izbora u Crnoj Gori, ilustracija Patriotski skup: Okupili se crnogorski nacionalisti pa zapjevali Thompsona i Škoru!

>> Vukovarski logoraši: Postotak od 34,87 posto Srba je prenapuhan

Ipak, ovaj put isključene su civilne žrtve, kojih je bilo najviše. Dubrovački logoraši hrvatskim institucijama dali su rok od 10 dana da se aktivnije uključe u slučaj presude za Morinj. U protivnom, najavili su nove prosvjede.

'Društvo logoraša će promijeniti retoriku i drastično promijeniti svoje ponašanje, i mogu reći da može doći i do mjere građanskog neposluha', ističe Zdenko Bulić iz Dubrovačkog društva logoraša.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook