Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2013.

Drniš probio izborni led prije svibnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi sređeni popis birača prvi je test imao na današnjim prijevremenim izborima u Drnišu.

Glavni konkurenti za fotelju gradonačelnika - HDZ-ovac i HNS-ovka građanima su obećavali isto: više investitora i manje nezaposlenih. Izbori su prošli regularno, ali uz ne baš velik odaziv.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret stigao u Banske dvore Naveo ministarstva Nova runda pregovora, Penava otkrio što DP traži od HDZ-a: "To nas jako zanima..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

Vesna, nezaposlena Drnišanka došla je kaže dati glas za bolje vlastito sutra. Većina nezaposlenih u Drnišu su žene. 'Jedna od njih sam i ja. Puno je žena nezaposleno i moramo raditi na projektima, bilo tko da bude gradonačelnik', kaže Vesna.

Izbori protječu regularno. Mrtvi ne glasuju, ali ni živi se nisu baš osobito potrudili doći na biračka mjesta. 'Imamo 936 upisanih birača, a odaziv je oko 25 posto. Nije baš zadovoljavajuće', rekla je Ana Marin, dopredsjednica biračkog odbora.

'Oko 500 nezaposlenih se nalazi na području grada. Dominira ženska radna snaga ali ima ih 50-tak sa višom i visokom stručnom spremom', rekao je Josip Begonja, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika.

Neke se stvari u gradu nisu promijenile više od dvadeset godina. I to je glavni razlog zašto baš žene ne rade. 'Postojala je tvornica konfekcije gdje su žene bile zaposlene. Nema zapravo univerzalnog razloga koji njih diskriminira. Naprosto ne postoje radna mjesta', kaže Begonja.

U Drnišu su dvije poduzetničke zone. Oboje kandidata smišljalo je kako u grad dovući još puno više investitora. 'Treba osloboditi komunalne doprinose i naknade na određeni period', rekla je Vlatka Duilo, HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu. Drniš je probio izborni led prije svibnja kada nas čekaju uzbudljivi lokalni izbori.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene