Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke Darinko Kosor najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će Dražen Budiša do kraja ove godine biti ponovno član te stranke HSLS-a.


Mislim da je dobro da čovjek koji je osnivao stranku i bio dugogodišnji predsjednik, bude ponovno i formalno član stranke, rekao je Kosor. Komentirajući zahtjev SDP-a za smjenom ministra Božidara Kalmete zbog afere u Hrvatskim autocestama, Kosor je rekao da je to problem HSLS-ovog koalicijskog partnera HDZ-a. ‘Mi se u to ne želimo miješati, na njima je odluka’, poručio je Kosor. Pohvalio je rad premijerke Jadranke Kosor naglasivši kako su u nekoliko mjeseci njezinog mandata vidljive promjene po pitanju rješavanja kriminala. Inzistirat ću da se još žešće i brže radi na tim procesima, poručio je Kosor dodajući kako je normalno da kad je netko koalicijski partner sa dva saborska zastupnika ne može raditi čuda. Imamo koalicijski sporazum i svatko odgovara za svoje ljude, poručio je Kosor.

Ostavka Kalmete: HSLS očekuje poteze

Vezani članci Vinko Kadečka, predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja Povratak života u Petrinju: Prva je obnovljena sportska dvorana, najmlađi jedva dočekali hrvački trening Slika nije dostupna 'Jedinstvenija nego ikad, HSLS je stranka budućnosti'

Upitan očekuje li smjenu ili ostavku ministra Kalmete, Kosor je ustvrdio da postoje dvije vrste odgovornosti - kaznena i politička, te dodao da očekuje da se što se tiče političke odgovornosti povuku određeni potezi. Upitan o tome kojeg će predsjedničkog kandidata podržati rekao je da će HSLS biti opredijeljen i podržati jednog od kandidata, no još moraju donijeti odluku hoće li to biti u prvom ili drugom izbornom krugu. Kosor je najavio kako će već kroz petnaestak dana izići će s novim zakonskim prijedlogom o medicinski potpomognutoj oplodnji, a do kraja siječnja također će izići i sa još nekoliko zakonskih prijedloga vezanih za rasterećenje gospodarstva.

Novi predsjednik stranke Darinko Kosor, nakon današnje konstituirajuće sjednice Središnjeg vijeća, Nadzornog odbora i Statutarne komisije, predstavio je najuže vodstvo stranke. Bivša predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić izabrana je za predsjednicu Središnjeg vijeća stranke, dok su potpredsjednici stranke Hrvoje Vojković, Sandro Jurman, Karin Fenjveši i Stanko Zrilić. Nisam prihvatio poziv premijerke Jadranke Kosor da uđem u Vladu, već sam smatrao kako je puno bolje rješenje da u Vladi ostane potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, rekao je Kosor. Dodao je kako će se on kao novoizabrani predsjednik HSLS-a baviti pitanjima organizacije i pripremom stranke za predstojeće parlamentarne izbore. (Hina)