Osamnaestogodišnjak koji je preminuo nakon što je u komi doveden iz zatvora u splitsku bolnicu, umro je od psihičke smrti, doznaje se u bolnici. Slučaj je komentirao ministar pravosuđa.

Galerija


Prema obdukcijskim nalazima, 18-godišnjak je preminuo od smrti nastale zbog straha. Slučaj je komentirao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji je rekao da će ići u Split i obaviti razgovor, kako s djelatnicima zatvora tako i sa samim zatvorenicima koji su bili u kontaktu s preminulim mladićem.

Vezani članci Splitski zatvor na BIlicama (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Obitelj će tužiti državu: "Pretpostavljali smo da će uzrok Kristianove smrti biti posljedica straha i psihičke boli" Splitski zatvor na BIlicama (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Otkriven nalaz obdukcije mladića koji je preminuo u splitskoj bolnici nakon što je u komi primljen iz zatvora: ''Riječ je o smrti nastaloj zbog straha"

Ministar je rekao da nema dovoljno informacija da bi mogao komentirati kako je mladić završio u zatvoru. ''Teško mi je to reći, to su odluke pravosudnih tijela i kad podižu optužnicu i kada se suđenje vodi, tako da premalo imam informacija da bi u tom dijelu mogao nešto konkretno reći'', kazao je ministar.

Obitelj će tužiti državu

Podsjetimo, 18-godišnjak koji se liječio na psihijatriji od 12. godine, osuđen je za podmetanje požara kao odrasla osoba. Izrečen mu je istražni zatvor te je smješten u Bilice. Ministarstvo pravosuđa kaže kako nisu utvrđeni propusti. Sukladno zakonu, kažu, svi podaci o zatvorenicima i njihovom odsluženju kazne zatvora predstavljaju tajnu.

Iako odvjetnik koji zastupa obitelj, Vinko Ljubičić, još uvijek nije službeno dobio rezultate obdukcije u razgovoru za Hinu kazao je kako su pretpostavljali da će rezultati biti takvi.

"Mi smo pretpostavljali da će uzrok njegove smrti biti posljedica straha, psihička bol i uvjeti u kojima je boravio u zatvoru. Rezultat obdukcije mi još nije uručen, a on još nije ni cjelovit. Svakako ću u ime obitelji zatražiti pravnu zaštitu, odnosno već sljedećih dana ćemo tužiti državu jer je očigledno da je došlo do greške", kazao je odvjetnik Ljubičić.