Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obitelj će tužiti državu

Ministar pravosuđa odlazi u Split nakon sumnjive smrti u zatvoru: Razgovarat će s djelatnicima i zatvorenicima

Ministar Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Osamnaestogodišnjak koji je preminuo nakon što je u komi doveden iz zatvora u splitsku bolnicu, umro je od psihičke smrti, doznaje se u bolnici. Slučaj je komentirao ministar pravosuđa.

Prema obdukcijskim nalazima, 18-godišnjak je preminuo od smrti nastale zbog straha. Slučaj je komentirao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji je rekao da će ići u Split i obaviti razgovor, kako s djelatnicima zatvora tako i sa samim zatvorenicima koji su bili u kontaktu s preminulim mladićem.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Zatvor iz kojeg je doveden mladić koji je preminuo od straha (Foto: Dnevnik.hr) Pravdu će tražiti izvan Hrvatske Obitelj mladića preminulog od straha ne vjeruje institucijama, ogorčeni su zbog tvrdnji ministra

Ministar je rekao da nema dovoljno informacija da bi mogao komentirati kako je mladić završio u zatvoru. ''Teško mi je to reći, to su odluke pravosudnih tijela i kad podižu optužnicu i kada se suđenje vodi, tako da premalo imam informacija da bi u tom dijelu mogao nešto konkretno reći'', kazao je ministar.

Obitelj će tužiti državu

Podsjetimo, 18-godišnjak koji se liječio na psihijatriji od 12. godine, osuđen je za podmetanje požara kao odrasla osoba. Izrečen mu je istražni zatvor te je smješten u Bilice. Ministarstvo pravosuđa kaže kako nisu utvrđeni propusti. Sukladno zakonu, kažu, svi podaci o zatvorenicima i njihovom odsluženju kazne zatvora predstavljaju tajnu.

Iako odvjetnik koji zastupa obitelj, Vinko Ljubičić, još uvijek nije službeno dobio rezultate obdukcije u razgovoru za Hinu kazao je kako su pretpostavljali da će rezultati biti takvi.

"Mi smo pretpostavljali da će uzrok njegove smrti biti posljedica straha, psihička bol i uvjeti u kojima je boravio u zatvoru. Rezultat obdukcije mi još nije uručen, a on još nije ni cjelovit. Svakako ću u ime obitelji zatražiti pravnu zaštitu, odnosno već sljedećih dana ćemo tužiti državu jer je očigledno da je došlo do greške", kazao je odvjetnik Ljubičić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene