Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iza kulisa

Pozadina drame na Hipodromu: "Morali smo se odlučiti na radikalan potez"

Aktualno Galerija Kosta Kostanjević, ravnatelj Sportskih objekata Kosta Kostanjević, ravnatelj Sportskih objekata Foto: Dnevnik Nove TV Hipodrom u Zagrebu - 2 Hipodrom u Zagrebu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Staja Staja Foto: Dnevnik Nove TV Konj Konj Foto: Dnevnik Nove TV +0 Hipodrom u Zagrebu - 1 Galerija 1/5 >>
Kaubojska posla - tako bi se mogao opisati problem koji zagrebački Hipodrom ima s nekim vlasnicima konja. Grad im konje čuva, hrani i liječi, a oni ne plaćaju ni centa. Kad je Grad zatražio čiste papire i plaćanje svojih usluga, došlo je do pobune.

Na ulazu u Hipodrom u petak ujutro bili su zaštitari. Zaštitari i ispred staja, ali samo onih vlasnika koji ne žele potpisati novi ugovor o najmu s Gradom Zagrebom.

Od četvrtka naveče su im konji zaključani i do njih ne mogu.

"Mi sigurno nećemo pristati na te ucjene, na tu iznudu, na tu talačku krizu koju su nam stvorili. Mi smo sportaši", komentirao je Enimark Ponjević iz Galopskog saveza Grada Zagreba.

Zbog toga što su sportaši, smatra da ne treba plaćati, ali novim ugovorom svi koji na Hipodormu imaju konja moraju plaćati najam boksa od 106 eura. Oni koji su to potpisali, nisu imali problema, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Pročitajte i ovo Crobarometar: Valentina Baus i Dino Goleš, voditelji Dnevnika Nove TV tko je glavni negativac? Novi Crobarometar: Doznajte je li došlo do promjene u rejtingu političkih stranaka, ima i zanimljivih novosti

"Moj konji nije zatočen, mislim nije ni jedan zatočen. Svi su zbirnuti, ja sam svog konja najnormalnije izvela, najnormalnije došla na Hipodrom", rekla je jahačica Maja Marić.

Grad Zagreb traži i da se legaliziraju konji uz objašnjenje da nekima vlasnici nisu poznati.

"Trebala sam predati vlasništvo da je moj konj procijepljen, kratki opis konja koji je u dokumentu i to je zapravo sve", dodala je Marić.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 PREDSJEDNIK SRBIJE U KAMPANJI Tehnicira, peče palačinke, a jedan mu spot neodoljivo nalikuje na Plenkovićev: Pogledajte Vučićeve spotove za parlamentarne izbore

Da treba uvesti reda, rekao je i najstariji član kluba. "Znat će se tko pije tko plaća. Nadam se da će uložiti u Hipodrom jer ove neke štale stoje u kojima sa još kao dijete jahao od 1978. godine koje su stvarno derutne", komentirao je trener Konjičkog kluba Zagreb Renato Levanić.

Ispaštali su i strani radnici. Trojica su ostala zaključana u staji.

"To su vrhunski jahači, potkivači, vrhunski grumeri - ljudi koji su izuzetno stručni za rad za koji smo ih doveli i angažirali kao sportski savez i oni su ovdje apsolutno legalno. Došli su ovdje iz Dubaija", rekao je Ponjević.

Na teren je došla i policija. Razgovori sa sudionicima sukoba traju i danas, više detalja ne otkrivaju.

Reporterka Matea Ćorić Burnović javila se uživo s Hipodroma za Dnevnik Nove TV.

Konji koji nemaju riješene papire, rekla je, su pod lokotom. Njih je oko 40. Razgovarala je s ravnateljem sportskih objekata Kostom Kostanjevićem kojeg je upitala u kakvom su stanju konji.  

"Svi konji su dobro, svi oni čiji vlasnici se još nisu pojavili. Djelatnici koji upravljaju sportskim objektima danas o njima brinu. Data im je voda, nahranjeni su, očišćeni su njihovi boxevi i pušteni da se istrče", komentirao je Kostanjević.

"Vlasnici mogu doći s bilo kojim dokumentom koji dokazuje vlasništvo nad konjem, potpisati ugovor s ustanovom ili, ako odluče, odvesti konja van", dodao je.

Što se tiče stranih radnika, pozvana je policija nakon što su oni pronađeni kod jedne štale.

"Na Hipodromu je dosad vladao totalni nered. Niti se znalo koji su konji na Hipodromu, niti koji su njihovi vlasnici, morali smo se odlučiti za jedan ovakav radikalan potez upravo da saznamo koji konji su nam u objektu i tko su njihovi vlasnici", rekao je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene