Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica nelegalnih berača smilja zatečeni su na krčkom mostu u kombiju sa 650 kilograma ubranog smilja, nakon čega je jedan od njih pokušao pobjeći, lakše ozlijedivši policajca, ali je zaustavljen kod Jadranova, izvijestila je u utorak primorsko-goranska policija.


Policija je istragom utvrdila da su dvojica nelegalnih berača, hrvatski državljani u dobi od 19 i 55 godina, oko 650 kilograma zaštićenog ljekovitog smilja ubrali na otoku Krku, unatoč zabrani branja.

 Primamljiv, ali opasan posao: 'Ima i zmija. Ja je vidim, ona šišti, kad šišti maknem se ća'

Vezani članci Propala zarada na smilju (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Kako je nekada izrazito unosan izvor zarade naglo propao: "Očito je netko tu pronašao šansu da se brzo obogati' Cesar Milan (Foto: Profimedia) Iskrena ispovijest šaptača psima: Sa samo 100 dolara u čarapi ilegalno ušao u SAD

Njih dvojica zaustavljeni su u petak 19. lipnja na krčkom mostu, a kombi je vozio 55-godišnjak, i to bez ispravne vozačke dozvole. Dok je policija obavljala provjeru, mlađi, 19-godišnji berač, je pobjegao kombijem, također bez ispravne vozačke dozvole, ozlijedivši pri tom policajca.

Policija ga je ubrzo zaustavila na području Jadranova i obojicu privela.

Protiv obojice policija je podnijela optužni prijedlozi zbog prekršaja vezanih uz branje zaštićene vrste te vožnje bez dozvole, a mlađi je osumnjičen i za kazneno djelo napada na policajca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook