Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalni berači

DRAMA NA KRČKOM MOSTU Zaustavili ih s kombijem punim biljke koju je zabranjeno brati, jedan pobjegao i ozlijedio policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica nelegalnih berača smilja zatečeni su na krčkom mostu u kombiju sa 650 kilograma ubranog smilja, nakon čega je jedan od njih pokušao pobjeći, lakše ozlijedivši policajca, ali je zaustavljen kod Jadranova, izvijestila je u utorak primorsko-goranska policija.

Policija je istragom utvrdila da su dvojica nelegalnih berača, hrvatski državljani u dobi od 19 i 55 godina, oko 650 kilograma zaštićenog ljekovitog smilja ubrali na otoku Krku, unatoč zabrani branja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna masovne inspekcije U Rusiji 33 osobe otrovane alkoholom, 17 je umrlo: Koncentracija metanola bila do pet puta veća od smrtonosne Slika nije dostupna PROSLIJEĐENA MINISTRU HORVATU Prikupljeno čak 8000 potpisa za zaštitu Vruje: ''Velika nam je želja da se više nigdje na našoj obali ne ponovi ovaj slučaj''

 Primamljiv, ali opasan posao: 'Ima i zmija. Ja je vidim, ona šišti, kad šišti maknem se ća'

Njih dvojica zaustavljeni su u petak 19. lipnja na krčkom mostu, a kombi je vozio 55-godišnjak, i to bez ispravne vozačke dozvole. Dok je policija obavljala provjeru, mlađi, 19-godišnji berač, je pobjegao kombijem, također bez ispravne vozačke dozvole, ozlijedivši pri tom policajca.

Policija ga je ubrzo zaustavila na području Jadranova i obojicu privela.

Protiv obojice policija je podnijela optužni prijedlozi zbog prekršaja vezanih uz branje zaštićene vrste te vožnje bez dozvole, a mlađi je osumnjičen i za kazneno djelo napada na policajca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene