Prava drama odvijala se u petak u ranim popodnevnim satima kod hotela Porin u zagrebačkim Dugavama u kojem su smješteni azilanti. Jedan muškarac popeo se na obližnji rasvjetni stup, stavio omču oko vrata i prijetio samoubojstvom.


U zagrebačkoj policiji potvrdili su nam kako su oko 12 sati dobili dojavu da se jedan muškarac popeo na rasvjetni stup, stavio omču oko vrata i zaprijetio samoubojstvom. Na teren su, kazali su u policiji, izašli vatrogasci, Hitna pomoć i dva policijska kombija.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz) Pucnjava kod Splita: Muškarcu prijetio smrću pa počeo pucati po ulici Slika nije dostupna Azilant gađao kamenom okupljene ispred hotela Porin

51-godišnji azilant koji je prije godinu dana došao iz Iraka prijetio je samoubojstvom jer mu je, neslužbeno se doznaje, odbijen azil.

Katarina Zorić, glasnogovornica Crvenog križa, kazala je: "Konkretnih informacija još nemamo, ono što znamo jest da je riječ o 51-godišnjaku iz Iraka, kojemu je, prema riječima njegovih kolega, odbijen zahtjev za azil i već jako dugo čeka novi poziv za razgovor. Nezadovoljan je svojim statusom, već jako dugo čeka rješenje svoje situacije",  prenosi N1.

Oko 14 sati dva vatrogasca, policajac i prevoditelj su krenuli su prema vrhu tornja kako bi s muškarcem pregovarali, no bez uspjeha. Nakon pola sata su se spustili, ali bez 51-godišnjaka koji nije želio sići. 15-ak minuta kasnije ipak je odlučio sići. Pomogli su mu vatrogasci, a potom se predao policiji.