Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Između Peroja i Barbarige

Lokaliziran požar kod Fažane: Vikendice spašene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je buknuo između Peroja i Barbarige zaprijetio je vikendicama, no stavljen je pod kontrolu.

Između Peroja i Barbarige oko nešto poslije 15 sati sati izbio je požar mješovitog raslinja koji se širi nošen vjetrom. Kako Dnevnik.hr doznaje iz DUZS-a, vatra je gorjela u blizini vikend naselja.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

Izgorjelo je oko 10 hektara gustog niskog raslinja i hrastove šume. Nešto iza 18 sati požar je lokaliziran. Gasilo ga je šezdesetak pripadnika pulske Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Pule, Vodnjana, Medulina i Peroja te 18 vozila.

Vikendice u blizini požarom zahvaćene površine su sačuvane, a na terenu do daljnjega ostaju vatrogasne ekipe, istaknuo je Karlović. Uzrok požara nije poznat, a gusti dim bio je vidljiv iz Pule i većeg dijela Istre.

Gori i u Dalmaciji

Poslijepodne je buknulo i na brdu Kamešnica - selo Rože, kod Trilja. Gori borova šuma, a požar gase lokalne vatrogasne snage uz pomoć jednog kanadera. Požar kod Danila Gornjeg ugašen je nešto iza podneva. Izgorjela su dva hektara hrastove i borove šume te trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovale lokalne vatrogasne snage te tri kanadera.

Još uvijek gori na području Dubravica kod Skradina. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a požar su gasila i dva kanadera. Gašenje još uvijek traje, kao i kod Kistanja gdje gore trava i nisko raslinje.

>> Vatrogasci gase pet požara na obali!

Požar na otvorenom prostoru na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha, koji je dojavljen u 09:27 sati, proširio se na područje Šibensko-kninske županije, na područje Plavno-Raštele. Gori trava i nisko raslinje. Zbog konfiguracije terena i turbulencija zračne snage nisu mogle djelovati te požar gase lokalne vatrogasne snage i DIP Šibenik. Gašenje je u tijeku.

Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je 17. srpnja u 17:24 informaciju o požaru otvorenog prostora na području Nina, kod mjesta Vrsi. Gori borova šuma. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a upućen je i 1 air tractor te kanader. Gašenje je u tijeku.

Požar na području Šestanovca - Prpuše lokaliziran je u 14:00 sati. Opožareno je 1,5 hektar borove šume i raslinja. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a požar su gasila i dva kanadera. U tijeku je sanacija požarišta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene