Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od izmjena Ustava

'HDSSB je svojim postupkom spriječio izručenje Josipa Perkovića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskih laburista smatra kako će stopiranje Ustavnih promjena stopirati i izručenje Josipa Perkovića.

Na upit kakva je sudbina Josipa Perkovića nakon što je Sabor odustao od ustavnih promjena. Dragutin Lesar je kazao je kako je po njemu HDSSB spriječio izručenje Josipa Perkovića jer je za taj slučaj u Hrvatskoj nastupila zastara pa, kako tumači Lesar hrvatski sud može odbiti izručenje. Na upit što bi bilo da je Ustav promijenjen kazao je kako bi nastupio sprint hrvatskog i njemačkog pravosuđa tko će prije procesuirati slučaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počele konzultacije VIDEO Šišljagić s premijerom o Ustavu: Još ćemo razgovarati Slika nije dostupna Dvojako tumačenje zastare! Miljević: 1.7. u slučaju Perković nije bilo zastare

Podsjetimo, Njemačka je izdala europski uhidbeni nalog kojim traži izručenje Josipa Perkovića zbog ubojstva Stjepana Đurekovića sredinom osamdesetih u Njemačkoj. Perkovic je tada bio visokopozicionirani dužnosnik UDBE, A Đureković hrvatski imigrant i financijski direktor INE.

Josip Leko: Ustavne promjene ostavljene da 'fermentiraju'

Njemačka je tražila njegovo izručenje čim je Hrvatska ušla u EU, no ono je zaustavljeno Zakonom o europskom uhidbenom nalogu koji je branio izručenja vezana za zločine počinjene prije 2002. godine.

U međuvremenu pod pritiskom Europske komisije Hrvatska je izmijenila Zakon o europskom uhidbenom nalogu, takozvani 'lex perković' i to na nacin da od 1.1.2014 nema vremenskog ograničenja. Dakle i Josip Perković ulazi u nadležnost europskog uhidbenog naloga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene