Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jakovčićev gaf

'Drago mi je da je premijer otklonio mogućnost da ja budem kandidat za PREMIJERA...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Zoran Milanović odabrao je novog ministra turizma - IDS-ovca Darka Lorencina, trenutačnog pomoćnika ministra gospodarstva. Šef IDS-a Ivan Jakovčić složio se s s premijerovim izborom. U svom komentaru imao je i manji gaf.

Darko Lorencin - pomoćnik ministra Vrdoljaka bit će novi ministar turizma. Premijer je predložio, a IDS potvrdio. A zamjenik mu je Ratomir Ivičić, aktualni direktor brijuni rivijere. 'Vjerujem da ova kombinacija politike i struke može dati dobar rezultat', kazao je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Dan nakon izglasavanja Jandroković o ministrima iz Domovinskog pokreta: "Na njima je da pokažu koliko dobro znaju voditi svoje resore" Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

S obzirom da je Jakovčić odbio postati ministar turizma, Milanović više nije želio čekati da IDS pronađe kandidata nego je sam pronašao čovjeka iz IDS-ovih redova. 'Tiha diplomacija je odradila svoj posao pametni ljudi se ne moraju čuti kada dođu do pametnog rješenja', kazao je Jakovčić.

Iako ga premijer još uvijek nije nazvao, Jakovčić je sretan što je izbjegao ministarsku fotelju. Izborom za europarlament, uvjerava, ne bježi od odgovornosti.

'Drago mi je da je premijer otklonio tu mogućnost da ja budem kandidat za premijera... za ministra turizma zato što nisam kandidat za premijera. Nikad ne znaš, možda ću jednog dana i biti, ali najvjerojatnije neću, nego ću vrlo rado prihvatiti utakmicu za europski parlament', kazao je Jakovčić.

Da IDS nije potvrdio Lorencina za ministra, može se čuti, jedina preostala opcija IDS-u bio bi izlazak iz vladajuće koalicije.

>> Jakovčić potvrdio: Lorencin i Ivičić novi čelnici Ministarstva turizma

Lorecin- logičan izbor za koalicijske partnere

Rijetki su SDP-ovci koji željeli govoriti o novom ministru. 'Dobar čovjek, stručnjak. Apsolutno kompetentan', kazao je Zlatko Komadina. Za koalicijske partnere Lorencin je logičan izbor.

'Vjerojatno to nije ono što je gospodin Jakovčić predlagao, da to mora biti stručnjak u turizmu, jer Lorencin nema te reference, ali to je srednje rješenje i moglo bi biti dobro rješenje jer Lorencin je tiha voda, a to odgovara ovim uzavrelim strastima', kazao je Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a.

Ni kadrovska križaljka, smatraju u HDZ-u, neće pomoći vladajućima. 'Ova koalicija i ova vlada nalaze se u tako teškoj i dubokoj krizi da joj ni jedno kadrovsko rješenje na mjestu ministra turizma ne može pomoći', kazao je Gordan Jandroković.

Novog ministra turizma sutra će premijer i službeno predstaviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene