Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare u Puli najavio kako će na sutrašnjoj sjednici predsjedništva stranke i službeno predložiti da kandidat za ministra turizma bude dosadašnji pomoćnik ministra gospodarstva za investicije i konkurentnost te predsjednik Savjeta IDS-a Darko Lorencin.


Jakovčić kao kandidata za zamjenika ministra predlaže Ratomira Ivičića, direktora tvrtke "Brijuni rivijera". "Lorencin i Ivičić su svaki na svoj način bili kandidati IDS-a za ministra turizma, tako da Lorencin predstavlja političku liniju, a Ivičića, koji je nestranački kandidat i nije član IDS-a, predložilo je konsenzusom turističko gospodarstvo", rekao je Jakovčić i dodao kako vjeruje da će "ta kombinacija politike i struke biti dobitna i može dati vrlo dobre rezultate".

Vezani članci Ivan Jakovčić na Instagramu Pršut na čelu je out? Naš poznati političar promijenio imidž i postavio novi izazov, Instagram mu pun čudnih fotografija Ministar turizma Gari Cappelli "Kad sam bio gradonačelnik Malog Lošinja, provodili smo natječaj za kućice na Adventu. To mora biti transparentno"

>> Milanović za ministra turizma odabrao 'istarskog ministra gospodarstva'

"Ovime zaključujemo priču jer ćemo time dobiti novog ministra turizma iz Istre, čovjeka koji ima konsenzus u političkom svijetu", izjavio je Jakovčić i dodao kako IDS time ne odustaje od potrebe da struka - gospodarstvo i turizam Hrvatske sa svojim ambicijama, potrebama, planovima i željama snažno budu prisutni u ministarstvu.

Istaknuo je kako - koliko god je zadovoljan pohvalama turističkoga sektora za ono što radi - misli da nije dobro da bude kandidat za ministra. Rekao je kako mu je drago da je premijer uklonio tu mogućnost jer "želi prihvatiti utakmicu za europski parlament". Dodao je kako time želi odgovoriti na tezu koja je, po njegovu mišljenju, "plasirana da se što više anulira" njegova kandidatura za Europski parlament, a po kojoj "bježi od odgovornosti i bježi u Bruxelles".

"To je jedna isprazna i nakaradna teza jer mislim da zastupnik u Europskom parlamentu mog formata može puno napraviti za Hrvatsku, puno više nego mnogi ministri u vladi", rekao je predsjednik IDS-a Jakovčić. Izrazio je nadu kako će svi prihvatiti "novi dvojac hrvatskog turizma" koji će, smatra on, dati nove impulse razvoja, pogotovo sada kada su potrebne nove investicije u hrvatski turizam.

Na pitanje novinara je li Darko Lorencin dovoljno stručan za dužnost ministra turizma, Jakovčić je odgovorio kako je sigurno da Lorencin "ima kompletnu političku potporu, političar je i ekonomist i dobro je upoznat s gospodarskim kretanjima". "Mislim da se time kvalitetno pomirila i jedna i druga ideja, ona premijerova da imamo političkog čovjeka i moja ideja da imamo stručnog čovjeka", istaknuo je i dodao kako se time pronašlo optimalno rješenje.

"Tiha diplomacija je odradila svoj posao, pametni ljudi se ne moraju čuti kada dođu do pametnog rješenja", odgovorio je Jakovčić na pitanje je li ga pogodilo to što je premijer prvi izašao u javnost s prijedlogom kandidata za novog ministra turizma. Na pitanje ima li današnji prijedlog premijera veze s izbjegavanjem prvotne ideje da svi predsjednici stranaka pa Silvano Hrelja, moraju biti članovi vlade, Jakovčić je odgovorio: "Ne vjerujem, premijer je razumio da je moja uloga u vladi mnogo manja nego ona u Europskom parlamentu.

Uđem li u Europski parlament, neću biti kritika vladi, već potpora i pomagati da Republika Hrbvatska ide naprijed." (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju