Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ministar sigurnosti BiH:

"Hrvatsku predsjednicu treba pitati o tvrdnjama o opasnosti od islamskog radikalizma"

Dragan Mektić (Foto: AFP)
Dragan Mektić (Foto: AFP) Foto: Afp
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je u utorak u Sarajevu kako bi predstavnici njegove zemlje od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović trebali zatražiti pojašnjenje njezinih ranijih izjava o osobama povezanim s radikalnim islamom koje mogu predstavljati sigurnosnu prijetnju.

Odgovarajući na pitanja novinara u Sarajevu, Mektić je kazao kako se neće sastati s hrvatskom predsjednicom tijekom njezina predstojećeg službenog posjeta BiH, no kako bi, da je u prilici, od nje zatražio pojašnjenje tvrdnji o tisućama potencijalnih ekstremista u BiH.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Slika nije dostupna Lavina reakcija Ured predsjednice o optužbama iz BiH: "Nemamo namjeru dublje komentirati zlonamjerne i politikantske konstrukcije"

"Pitao bih je zašto je to govorila i otkuda joj takve informacije", kazao je Mektić pojašnjavajući kako ne zna hoće li to pitanje pokrenuti netko od bosanskohercegovačkih dužnosnika s kojima bi se predsjednica Grabar-Kitarović trebala sastati u Sarajevu.

Mektić je podsjetio kako je u ranijim kontaktima predstavnika policijskih i sigurnosnih agencija iz Hrvatske i BiH razjašnjen razmjer stvarne opasnosti koju predstavljaju osobe povezane s radikalnim islamom odnosno povratnici s ratišta u Siriji i Iraku.

Navodi o najmanje deset tisuća takvih osoba, kako je konstatirano tijekom prošlogodišnjeg susreta ravnatelja hrvatske SOA-e i bosanskohercegovačke OSA-e, odnose se na procjene stanja u cijeloj regiji, a ne u BiH.

"Kazao bih joj (predsjednici) kako smo kontaktirali s obavještajnim službama Hrvatske koje su nam kazale kako te informacije nisu točne i zato bih tražio od nje da kaže zašto je plasirala takve tvrdnje", izjavio je Mektić. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene