Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći liječnik među kandidatima

Dr. Milan Kujundžić peti službeni kandidat za predsjednika HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za HDZ-ove unutarstranačke, na mjesto predsjednika HDZ-a javio se još jedan liječnik, ravnatelj Kliničke bolnice Dubrava dr. Milan Kujundžić.

Milan Kujundžić smatra se najboljim kandidatom za spas posrnule stranke. Poručuje - izliječit će HDZ i ujediniti Desnicu. 'HDZ sad je negdje u dubokoj krizi, u krizi jednoga kaosa gdje prijeti rizik da iz godine u godinu bivamo sve slabiji i gurnuti u marginu', kaže kandidat za predsjednika HDZ-a Milan Kujundžić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Za predsjednika HDZ-a kandidirao se i njegov kolega dr. Drago Prgomet, predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgije glave i vrata u KBC-u Zagreb.

I Prgometa i Kujundžića se spominje kao takozvane lažne kandidate sa svrhom zbunjivanja članstva. 'To su špekulacije. Moja namjera je vrlo čvrsta i ja sam uvjeren da mogu postati predsjednik Stranke', kaže Prgomet.

Protukandidata se ne plaši Domagoj Ivan Milošević. Stranka, poručuje, ne bira samo predsjednika već budućeg premijera. 'Svakako je cilj pobjediti na lokalnim i parlamentarnim izborima i to na temelju gospodarskog programa koji već radimo', kaže Milošević. Ne smeta mu suradnja u kampanji sa Ratkom Mačekom bivšim šefom Sanaderove kampanje zbog čijeg je sumnjivog financiranja završio na optužnici za Fimi Mediju. 'Ja ću voditi pozitivnu kampanju govorit ću o programu, kako ga provoditi i koji su naši ciljevi', dodaje Milošević.

O službenoj kanidaturi Tomislav Karamarko i dalje šuti. Samo je spomenuo da će odluku o tome donijeti nakon 23. siječnja kada stranka donosi odluku o izborima. 

Izborni proces u HDZ-u trajat će puna dva mjeseca, a počinje idući tjedan. Dio izaslanika s pravom glasa treba tek izabrati. Za one koji znaju za koga neće glasovati sve je veći izbor među novim kandidatima.

Borba za predsjednika HDZ-a postaje sve napetija. Osim Kujundžića i Prgometa, Jadranki Kosor su protukandidati još Darko Milinović, također po struci liječnik, i Domagoj Ivan Milošević. Dok Tomislav Karamarko još nije i službeno objavio svoju kandidaturu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene