Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dr. Predrag Đurić nepravomoćno je osuđen na godinu i pol zatvora zbog nestručno vođenog poroda i dovršetka poroda, a dr. Ivo Balenović u istom je postupku uvjetno osuđen na tri mjeseca zatvora.


Prilikom rođenja dječaka Dominica Pitre 2007. godine u zagrebačkoj bolnici Merkur, dr. Predrag Đurić nestručno je vodio porod, stoji u nepravomoćnoj presudi. On je kao privatni liječnik porađao Dominicovu majku, a ugovor s bolnicom u to mu je vrijeme istekao.

Vezani članci Ilustracija Liječnik tijekom poroda nasilno povukao bebi glavu i otkinuo je: Bolnica pokušala sve zataškati, roditelji slučaj prijavili policiji Imaš pravo, ostvari ga Što napraviti ako želite promijeniti liječnika, a nitko vas ne želi primiti zbog previše pacijenata: Sve možete lako riješiti

Dječak je sada nepokretan i dijete s 57 dijagnoza.

U istom sudskom postupku dr. Ivo Balenović uvjetno je osuđen na tri mjeseca zatvora uz rok kušnje od godinu dana, zbog nesavjesnog postupanja pri dovršetku poroda.

Ginekologu zatvorska kazna i zabrana rada zbog carskih rezova

U obrazloženju presude stoji kako dr. Balenović ne snosi odgovornost za najteže i najtragičnije posljedice - teške neurološke posljedice djeteta, nego dr. Đurić, koji je vodio porod.

Istaknuto je da je ovom presudom važno poručiti odgovornima u zdravstvu da se više nikad ne smije dogoditi da se pacijent nađe u situaciji da se liječi od osobe koja nije zaposlenik bolnice i nad kojom nema nadzora u bolnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju