Zrakoplovi, koji sudjeluju u gašenju požara, prema dosadašnjim podacima, potrošili gotovo milijun i dvjesto tisuća litara kerozina, potvrđeno je iz Ministarstva obrane Novoj TV.


Litra kerozina Oružane snage stoji 3,90 kuna, pa su od početka požarne sezone do sada ukupno potrošili više od 4.600.000 kuna. Iznos nije konačan.

Vezani članci Požar BMW-a u Zagrebu Vatrena noć na zagrebačkim Srednjacima: Planuo BMW X5, vatra se proširila na još jedan auto Požar u poslovnoj zgradi na Radničkoj cesti - 2 Radnička cesta puna dima: Zapalio se automobil u Zagrebu, vatrogasci na terenu

Zračne snage cijelu požarnu sezonu iznimno aktivno sudjeluju u pomaganju zemaljskim snagama. Tako je jedan od posljednjih primjera ona od danas. Protupožarne Zračne snage Oružanih snaga RH iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, sa svim raspoloživim snagama preusmjerene su oko 15:30 sati na najnovije požarište Kožino kod Zadra, a ranije su uspjele u kratkom vremenu zaustaviti širenje požara prema vojarni u Zemuniku, izvijestio je MORH.

Požar je izbio u blizini vojarne s vanjske strane ograde iz smjera Murvice, a potporu u zaustavljanju požara prema vojarni pružale su i zemaljske vatrogasne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a i Zračne luke Zadar.

Zračne snage od vatre su uspjele spasiti i improvizirane stambene civilne objekte u neposrednoj blizini vojarne.

Zračne snage se raspoređuju i na druga požarišta u Zadarskoj županiji. Iz MORH-a su izvijestili da se zračne snage raspoređuju i na požarištima u Kašiću, Slivnici, Smilčiću i drugim požarištima u Zadarskoj županiji

Još je uvijek aktivno požarište i na otoku Hvaru gdje požar gase dva helikoptera Mi-8 MTV. Sve raspoložive zračne snage su u zraku i čine sve kako bi zajedno s vatrogascima na zemlji spasili naseljena mjesta.