Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicionalni susret

Doznajte zašto je Sisak bio najpozitivnije mjesto u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće mladih, sudionika tradicionalnog Susreta hrvatske katoličke mladeži iz cijele Hrvatske, susjedne BiH te hrvatskih katoličkih misija iz cijeloga svijeta pristižu od jutra u Sisak.

Tamo će se tijekom poslijepodneva, pod geslom "U svjetlosti hodimo", održati središnje manifestacije susreta na kojima će prema očekivanuju organizatora sudjelovati oko 25.000 mladih.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

Ta najveća manifestacija mladih katolika počet će u 13 sati velikom procesijom od katedralne crkve Uzvišenja Sv. Križa u središtu Siska do Trga Sv. Kvirina ispred istoimene crkve, gdje će se održavati višesati prigodni program.

Svečano misno slavlje u 18 sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a propovijedat će predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za mlade mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

Susret se nastavlja sutra, u nedjelju svečanostima u šezdesetak župa u kojima će biti smješteni sudionici svečanosti.

Cijela Sisačka biskupija, koja je utemeljena prije dvije godine, u znaku je Susreta i tim povodom se u svim gradovima i općinama organiziraju brojne kulturne, turističke, zabavne i druge priredbe.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene