Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži 550 milijuna kuna

Doznajte na osnovu čega Pevec tuži državu i traži odštetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Argumente za tužbu protiv države i traženje odštete od 550 milijuna kuna Zdravko Pevec je otkrio za Dnevnik Nove TV.

Zdravko Pevec na razgovor je stigao ispred Uprave poduzeća koje je stvarao 20 godina. Zavoj ispod oka posljedica je nedavne operacije. Kaže da je obolio od PTSP-a gledajući propast tvrtke.

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Slika nije dostupna U VRBOVCU VIDEO Peveci se vraćaju u biznis, Zdravko kroz suze na otvorenju nove trgovine: "Prošli smo sve i svašta. Nitko nam nije pomogao"

'Dvije godine i tri mjeseca. Nema noći da ne sanjam svoje firme, najbliže suradnike i one koji su se sada postavili i upravljaju firmom', kaže Pevec.

Pevec traži pola miljarde kuna odštete ili vlasnički udio. Kaže da je u biznis uložio kapital svoje i suprugine obitelji i sam bez ičije pomoći izgradio 17 velikih centara. 'A evo danas s torbom u rukama i s 1.000 kuna kao nezaposleni na burzi rada'.

Tuži državu jer mu nisu priznali ulaganja njegove obitelji koja su mu trebala biti isplaćena iz stečajne mase. 'Mene ne zanima novac, mene zanima udio u firmi i da sačuvam firmu koju sam stvarao 20 godina. Ako sam je znao stvoriti znat ću je i sačuvati. Međutim protiv više sile se nije moglo', kaže Pevec.

Viša je sila kaže, odlučila i da se stečaj proglasi puno prije od predviđenog zakonskog roka. 'Znači nakon 45 dana je proglašen stečaj. Onda je ročište bilo 12. prosinca. Ni tad nije istekao zakonski rok od 60 dana. I na Badnjak tragedija, otvara se stečaj. Ja ulazim unutra, a iz firme doslovno iznose kompjutore van'.

Pevec tvrdi da mu je Porezna Uprava namjerno i nezakonito blokirala račune. Smatra da je bilo puno zainteresiranih da ga unište i preuzmu obiteljski biznis. Kome je najviše smetao? 'Konkurenciji. I kako su mi čelni ljudi državnog vrha rekli: Zdravko nisi bio dobar igrač!'.

Tko je bio kakav igrač odlučit će sud. Prvo ročište zakazano je početkom travnja na Općinskom sudu u Bjelovaru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene