Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekao da završi stečaj

Pevec tuži državu: Traži 550 milijuna kuna odštete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši vlasnik trgovačkog lanca Pevec u tužbi traži odštetu od 550 milijuna kuna od države.

Željko Pevec pojasnio je i zašto nije uložio žalbu na stečajni plan bivše tvrtke. 'Najavio sam žalbu, ali smo na kraju odustali zbog radnika. Htjeli smo da stečajni plan na kraju prođe upravo zbog svih zaposlenika', rekao je Pevec za Poslovni Dnevnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi Izbori samo što nisu, a Hrvatska stranka reda mora u stečaj Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju"

>> Stečaj Peveca ‘težak’ 1,9 milijardi kuna završen u kratkom roku

Spomenuti stečajni plan od jučer je postao pravomoćan, čime je okončan stečaj te tvrtke. Sada će se formirati novo dioničko društvo, čiji će najveći dioničar biti država, među ukupno 750 dioničara vjerovnika.

Međutim, Pevec je ogorčen stečajem, koji se smatra jednim od dosad najuspješnijih u Hrvatskoj, a podnio je i više tužbi u vezi s tim. 'Bježao sam od javnosti posljednjih mjeseci, ali s obzirom na to da su se dogodile promjene u Vladi, to je za mene bilo zeleno svjetlo da se izborim za svoja prava', istaknuo je Pevec.

Prošlog mjeseca tužba je podnesena Općinskom sudu u Bjelovaru, a 11. travnja je zakazano i prvo ročište. Pevec od države traži odštetu od ukupno 550 milijuna kuna. Pevec državu tuži po osnovi dobiti tvrtke i ulaganja njegove obitelji koja im nije pripala iz stečajne mase, a pripalo im je 830.000 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene