Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraživanje turističke kompanije pokazuje kako je najveći broj aranžmana za ljetni odmor u Hrvatskoj prodan na tržištima Njemačke, Austrije, Slovenije, zemalja Skandinavije, Hrvatske i Italije.


Prema prodajnim statistikama domaće turističke kompanije Uniline, najpopularnije destinacije za odmor su Poreč, Rab, Mali Lošinj, Zadar, Dubrovnik i Umag. Zanimljivo kako je Poreč i prijašnjih godina bio na vrhu ljestvice popularnosti.

Vezani članci Turisti dolaze u Hrvatsku - 1 U Hrvatsku stigle tisuće stranih turista, najviše Slovenaca i Nijemaca: "Ovdje se osjećam sigurnije nego u Njemačkoj" Dubrovnik (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Udar na dubrovački turizam: "Buking dnevno lošiji 45 posto nego lani u ovo vrijeme"

>> Vrlo malo turista zadovoljit će se samo ležanjem na plaži, što im osim toga nudimo?

Pokazatelji prema pojedinim tržištima ističu kako, primjerice Talijani najradije za odmor odabiru Poreč, Umag i Kvarnerske otoke i to, u prosjeku, najviše na bazi smještaja u hotelima sa dvije ili tri zvjezdice ili turističkim naseljima s tri zvjezdice.

Slovenski gosti najradije se odmaraju u Poreču, Puli, Zadru i kod njih je kategorizacija za jednu zvjezdicu viša u odnosu na talijanske goste. Domaći gosti godišnji preferiraju Trogir, Rab, Poreč, Pakoštane. Hrvatski gosti, kao i Talijani, najviše borave u hotelima sa dvije i tri zvjezdice.

Prosjek boravka turista iznosi sedam dana, a tijekom boravka traže veliki broj dodatnih sadržaja unutar ponude. Zanimljivosti potražnje su raznolike, a neke od zanimljivijih su prijenosni WiFi uređaji, daske za jedrenje te blizina dućana gdje se mogu kupiti madraci na napuhavanje za spavanje na moru.

Najveći broj turista dolazi i dolaziti će osobnim vozilima, zatim autobusima, avionima te ostalim vrstama prijevoza.

Provedite produženi vikend povodom Dana državnosti u Bluesun hotela Elaphusa 4* u Bolu, smještenom u blizini poznate plaže Zlatni rat.

REZERVIRAJTE DANAS

.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook