Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S obzirom na to da brojka nezaposlenih iz dana u dan raste, dobro je znati koja se zanimanja na tržištu traže i u koja se isplati ulagati.


Nova godina donosi nove trendove na tržištu rada: sada svima treba energetski certifikat za stan pa su traženi građevinari. U tijeku je i legalizacija pa posla imaju arhitekti.

Vezani članci Provjereno: Užasi koronavirusa - 4 Užasi iz COVID bolnice u Varaždinu: "Najgore je kada smrt dođe iznenada, kada se i ne snađeš'' Izmjene Zakona o radu: Sindikati najavljuju otpor Slijedi li nam vruća sindikalna jesen? "Ako se to pokuša lomiti preko koljena i na silu, mi ćemo znati odgovoriti"

Informatičari će i u ovoj godini biti na vrhu ljestvice poželjnih zanimanja. A i liječnika u Hrvatskoj, prema podacima liječničke komore, nedostaje.

Pomagati drugima u bijeloj kuti želja je i 22-godišnjeg Frana Novaka. Kada je donosio odluku čime se želi baviti u životu, mislio na budućnost. 'Osim što sam već prije imao interesa za medicinu, znao sam da u traženju posla jednog dana kad završim fakultet vjerojatno neće biti problema, kao možda sa nekim drugim zanimanjima u kojima se teže nalazi danas nalazi posao u vrijeme krize', kaže Fran.

VIDEO Hrvatska tvrtka među 50 najbrže rastućih u srednjoj Europi

Novi zakoni s područja građevinarstva, koji propisuju obvezan energetski certifikat stvorili su nove poslovne prilike i za mlade građevinare. Posla u njihovoj struci ima sve više. U današnje vrijeme život bez računala, mobitela i tehnologije postao je nezamisliv, zato informatičari, inženjeri i programeri sve lakše dolaze do posla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook